Val de alcoolici pe soselele Iasului. 8 soferi, prinsi bauti la volan in weekendul trecut

0
52

In perioada 28 februarie – 1 martie a.c., politistii rutieri din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi au actionat, pe raza judetului Iasi, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si prevenirea accidentelor rutiere. In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 537 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 254.925 de lei, dintre care 299 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice, 19 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea si 219 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retinute 66 de permise de conducere, dintre care 43 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice, 19 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea si 4 pentru alte abateri.

Politistii din cadrul Politiei Orasului Targu Frumos efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Din cercetarile efectuate pana in prezent, s-a constatat faptul ca, la data de 1 martie a.c., un tanar, de 19 ani, din comuna Bals, in timp ce ar fi condus un autoturism, pe DE 58, pe raza comunei Bals, ar fi pierdut controlul asupra directiei de deplasare si ar fi parasit partea carosabila, intrand in coliziune cu un stalp. In urma impactului conducatorul auto a fost ranit. In urma testarii tanarului de 19 ani cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 28 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 5 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 49 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcootest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 29 februarie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Targu Frumos au oprit, pentru control, pe raza orasului Targu Frumos, un autoturism condus de un tanar, de 20 de ani, din comuna Braiesti. In urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Intrucat tanarul emana halena alcoolica, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Tanarul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilrii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

La data de 28 februarie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 61 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 La data de 29 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, o autoutilitara condusa de un barbat, de 30 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 28 februarie a.c., politistii din cadrul Biroului Rutier Pascani au oprit, pentru control, pe raza municipiului Pascani, un autoturism condus de o femeie, de 40 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat aceasta emana halena alcoolica, a fost testata cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Femeia a fost condusa la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 28 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 9 Politie Rurala Harlau au oprit, pentru control, pe raza comunei Plugari, un autoturism condus de un barbat, de 42 de ani, din comuna Plugari. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

La data de 1 martie a.c., politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Iasi au oprit, pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un barbat, de 32 de ani, din municipiul Iasi. Intrucat soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

63 − = 62