Iașul găzduiește o nouă etapă a Campionatului Național de tir sportiv!

0
34

În acest weekend, la Iași, are loc etapa a III-a a Campionatului Național de tir sportiv. Poligonul de tir de la Tehnoton, cel mai modern din țară, a reunit la start peste 30 de sportivi, băieți și fete, seniori și juniori, care se întrec în competițiile de pușcă și pistol, aer comprimat 10 m.

Ieri a avut loc prima serie de trageri, iar astăzi ce-a de a doua, în urma căreia, după însumarea punctajelor, vor fi desemnați cei mai buni 8 sportivi care se vor întrece în finalele de duminică. Probele finale se desfășoară după un algoritm eliminatoriu. Astfel, sportivii vor efectua 12 trageri, după care sportivul cu cel mai slab punctaj va fi eliminat. În același mod se va proceda la fiecare două trageri, până vor rămâne în competiție doi sportivi, care își dispută medalia de aur. Punctajele sportivilor de la fiecare tragere se însumează și câștigă cel care adună cele mai multe puncte.

„Mă bucur că în aceste condiții dificile de pandemie competițiile sportive pot fi, în continuare, organizate și mai mult, mă bucur că reușim să organizăm la Iași o nouă etapă a Campionatului Național. De 15 ani știți foarte bine că Iașul devine pentru câteva zile Capitala tirului european și național. Din păcate, în acest an, nu avem participare internațională, motivat de restricțiile cauzate de pandemia de Covid-19 care a dat peste cap tot ce înseamnă activitate sportivă. Sunt condiții speciale de protecție în care ținem concursul de la Iași.

Cu toate acestea, valoarea competiției este una ridicată și așteptăm rezultate spectaculoase de la sportivii participanți, indiferent că vorbim de competiția de seniori sau de cele de juniori.

Tirul sportiv este unul dintre cele mai nobile sporturi, fiind inclus în programul olimpic încă de la prima ediție a Jocurilor Olipice, în 1896. Să nu uităm nici faptul că Iașul a dat deja un campion olimpic la tir, pe Alin Moldoveanu, în 2012, la Olimpiada de la Londra. Avem speranțe că sportivii români care vor participa la Olimpiada de anul viitor vor aduce noi medalii. Sunt mulți tineri talentați care pot face performanță în următorii ani„ a declarat Maricel Popa, președintele clubului sportiv Omega Tehnoton.

La concursul de la Iași participă și Alin Moldoveanu, medaliat cu aurul olimpic la Londra în 2012, dar și Eliza Molnar, campioană europeană cu echipa României de senioare în 2018 în proba de pușcă aer comprimat de la Gyor (Ungaria).

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 69 = 75