Iasul gazduieste Turneul internaţional de tenis feminin. Premii de 10 mii de dolari

0
62

În perioada 4 – 11 iulie 2015, Clubul Sportiv CFR Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Federaţia Română de Tenis, găzduieşte în propria arenă din Şos. Naţională nr. 7 – 9, turneul internaţional feminin de tenis „Trofeul Municipiului Iaşi”, cu premii totale de 10.000 dolari. Intrarea spectatorilor pe durata competiţiei este liberă.

Favoritele, din România. ITF a pus la dispoziţie lista celor 18 jucătoare acceptate direct pe tabloul principal, ele fiind din România, Republica Moldova, Argentina, Ucraina, Austria, Italia. Pe primele patru locuri în topul favoritelor se află un „careu de aşi” românesc, cu jucătoarele Ioana Loredana Roşca (nr. 1), Simona Ionescu (nr. 2), Oana Georgeta Simion (nr. 3 – câştigătoarea turneului ieşean în 2014) şi Irina Fetecău (nr. 4 – fiica cunoscutului comentator de sport Adrian Fetecău).

Prima favorită, craioveanca Ioana Loredana Roşca (dar se antrenează la Bucureşti alături de nemţeanca Oana Georgeta Simion) are 19 ani, iar anul trecut a câştigat, împreună cu Ioana Ducu, proba de dublu a turneului junioarelor de la Roland Garros. A mai avut participări la turneele de Grand Slam de la Wimbledon şi US Open şi a reprezentat România la Jocurile Olimpice de tineret din China şi Campionatele Europene din Elveţia şi Franţa. În turneele ITF de senioare, Ioana Loredana Roşca are trei trofee câştigate la dublu, în Antalya (2015), Tinajo (Lanzarote, în 2014) şi Bucureşti (2013). „Nu vin cu gânduri prea mari la Iaşi, deoarece în ultima perioadă am fost accidentată şi am avut şi BAC-ul. Dar vin la Iaşi să joc tenis de calitate, asta în primul rând”, a declarat Ioana Loredana Roşca. Suprafaţa favorită de joc este zgura, identică cu cea de la arenele CFR Iaşi.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here