„Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”, lansat in Parcul Expozitiei, in acest weekend

0
74

În perioada 9 – 10 iulie, între orele 10.00 și 21.00, vă invităm în Parcul Expoziției să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est „Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane”, organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română – Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.
Evenimentul, unicat în zona Moldovei, este dedicat consumatorilor ieșeni, precum și producătorilor atestați tradițional, ecologic sau montan din zona de Nord-Est a țării. Astfel, cu sprijinul Direcțiilor pentru Agricultură din regiunea Moldovei, la eveniment vor participa în jur de 40 de producători din toate cele șase județe din Nord-Estul țării din domeniile patiseriei, produselor lactate, preparatelor din carne și pește, producători de vinuri, producători de dulcețuri și zacuști, producători de fructe și legume ecologice și apicultori. Alături de acești producători va participa și Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, cu produse de lapte și carne.
Prin organizarea acestui târg ne propunem promovarea și încurajarea consumului de produse alimentare realizate după rețete tradiționale, populare în zona de Nord-Est a țării. În același timp se urmărește stimularea spiritului antreprenorial, valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică din regiune, promovarea unei alimentații sănătoase în rândul ieșenilor, precum și dezvoltarea culturii pentru produsele culinare tradiționale.
În cadrul târgului vor avea loc și numeroase ateliere pentru copii, cu produse de la producători locali, ateliere care au o puternică componentă educativă în ceea ce privește alimentația sănătoasă:
• Ce pot face două mâini dibace? – Magazia Morăriței
• Magia tăițeilor colorați – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
• Lumea albinelor – Bio Prisaca Moldova
• Legumele colorate ale Scufiței – Scufița din Homița
• Coliere din paste colorate – Tăiței Grădinărești și Solo Pasta
• Peripețiile lui Morcoveață – Tăt Normal
• Ce sunt produsele ecologice, tradiționale, montane? – Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.
Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Cities2030, finanțat de Comisia Europeană prin programul Orizont2020 (www.cities.eu).
Primăria Municipiului Iași și Academia Română – Filiala Iași sunt partenerii din România în cadrul acestui proiect, alături de alți 39 de parteneri din țările Europei.
Evenimentul constituie o activitate a hubului inovativ Food for Iași Living Lab (www.fill.rdrp.ro), dezvoltat în cadrul proiectului Cities2030 de Primăria Municipiului Iași și Academia Română – Filiala Iași.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here