Iasul, platoul de filmare al unui scurt metraj cu nume sonore

0
56

La Iasi au inceput filmările la lung metrajul „Tinereţe, dulce bătrâneţe”. Pelicula, care o are ca scenarist si regiozor pe ieseanca Diana Stefanescu, va oferi ocazia unei revederi cu Rodica Popescu Bitănescu într-un rol dramatic. Rodica Popescu Bitanescu o interpreteaza pe Tina Filipaşcu, o bătrânică simpatică în vârstă de 80 de ani, este mai pregătită ca niciodată să îşi petreacă ultima perioadă din viaţă la o casă de bătrâni. Drept urmare, părăseşte locuinţa ei alături de un singur bagaj greu, pe care îl trage peste tot după ea, dar nu înainte să îşi ia adio, în propriul ei mod, de la casa în care a trăit atât de mulţi ani şi de a lega o prietenie simpatică cu un tânăr taximetrist ( jucat de Eduard Adam).

Scurt metrajul are ca scenarist şi regizor, o ieşeancă: Diana Ştefănescu. Aceasta şi-a dorit să realizeze filmul la Iaşi, în memoria bunicului ei, Boris Crăciun, cunoscut om de radio şi scriitor.

Platourile de filmare sunt în totalitate în Iaşi, filmările realizându-se în perioada 19 – 24 august, atât în exterior, cât şi în interior. Echipa de distribuţie a filmului ,,Tinereţe, dulce bătrâneţe” include alături de din Rodica Popescu-Bitănescu, şi  Eduard Adam, pe  Aurelian Temişan şi Monica Davidescu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here