Iasul se pregateste de cod rosu! Se vor inchide scoli, gradinite, restaurante si sali de spectacole

0
64
Întrucât coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcția de Sănătate Publică, va depăși nivelul de 3 la mie („scenariul roșu”), începând de joi, 5 noiembrie 2020, în Municipiul Iași vor fi luate o serie de măsuri suplimentare de combatere a răspândirii infectării cu noul coronavirus. Deciziile sunt un efect direct al prevederilor legale în vigoare în timpul stării de alertă și vor fi analizate și votate în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență programată astăzi, 4 noiembrie 2020, de la ora 17.00.
Astfel, în funcție de deciziile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, începând de joi, 5 noiembrie 2020, timp de 14 zile, activitatea unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Iași ar putea fi suspendată în regim clasic, „față în față”, și s-ar putea desfășura exclusiv online. În paralel, Primăria Municipiului Iași a finalizat evaluarea ofertelor primite în cadrul unor proceduri de achiziție publică, iar până la sfârșitul lunii noiembrie va pune la dispoziția unităților școlare 3.000 de tablete cu acces la internet, 1.250 de sisteme digitale pentru centrele de educație online și 525 de table interactive.
Ca efect al acelorași prevederi legale, în perioada menționată ar putea fi suspendată și activitatea în spații închise a restaurantelor, barurilor și cafenelelor, precum și cea a sălilor de cinema și spectacol.
Astfel de măsuri au fost deja luate și în alte localități unde coeficientul infectărilor a depășit 3 la mie, inclusiv în capitala București (4,24) și alte municipii reședință de județ, precum Timișoara (5,92) sau Cluj-Napoca (5,97).
Ținând cont de creșterea explozivă a numărului de infectări cu noul coronavirus în Municipiul Iași, ca și la nivel național, de creșterea dramatică a numărului de decese și de pacienți internați la secțiile de Terapie Intensivă și în scopul protejării și susținerii sistemului medical, primarul Mihai Chirica ia în calcul ca începând de luni, 9 noiembrie 2020, să decidă sau să propună și alte măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. Aceste decizii vor fi comunicate în timp util.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here