Zona metropolitana Iasi, in scenariu rosu! Sase comune din jurul Iasului au depasit rata de infectare de 3 la mia de locuitori

0
60

La nivelul judetului Iasi sunt inregistrate 6 comune în care este depășită rata de infectare de 3 la mia de locuitori: Holboca, Rediu, Valea Lupului, Miroslava, Ciurea, Popricani.

Situația ratei de infectare pe fiecare dintre aceste comune este următoarea: Holboca (3,64), Rediu (3,62), Valea Lupului (3,77), Miroslava (3,89), Ciurea (3,33), Popricani (3,03).

În toate aceste comune, de la atingerea acelui nivel de infectare, unitățile de învățământ au trecut pe scenariul roșu, s-au suspendat activitățile restaurantelor și cafenelelor, precum si a activității operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc sau desfasurarea de concerte.

Aceste comune au fost cu prioritate în atenția organelor de control, care au efectuat verificări în echipe mixte în spații publice, la operatori economici, precum și pe mijloacele de transport în comun. De altfel, aceste controale vor fi intensificate în perioada următoare. Prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, primarii vor analiza în perioada imediat următoare noi măsuri punctuale, ce pot fi luate la nivel local. În luna octombrie, la nivel județean, în contextul verificării respectării măsurilor de protecție sanitară, organele de control au aplicat un număr de 4.648 sancțiuni, respectiv o medie de 150 pe zi”, a declarat prefectul Iasului, Marian Grigoras.

Practic, daca este sa traducem declaratia prefectului, singura grija pentru sanatatea populatiei din cele 6 comune s-a transpus in practica doar prin amenzi.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here