Iasul, sursă de inspiratie si pentru Bucuresti! Contorizarea individuala lansata la Iasi, preluata de Bucuresti

0
55

Proiectul de contorizare individuală cu distributia pe orizontală, lansat de ‎Veolia la ‎Iasi, este preluat si de Bucuresti.

Printre măsurile anuntate pentru eficientizarea sistemului de termoficare din Bucuresti se regăseste si trecerea la contorizarea individuală a consumului de energie termică în sistemul centralizat de termoficare, aceasta fiind cea mai eficientă solutie de alimentare cu apă caldă si căldură în blocurile de locuit deoarece  permite realizarea de economii de consum, deci rezultă un cost mai mic cu încălzirea si apa caldă, si oferă locatarilor independentă totală fată de vecini, inclusiv cei rău-platnici.

Presedintele Consiliului de Administratie (CA) al RADET, Gabriel Dumitrascu, a prezentat strategia de eficientizare a sistemului de termoficare din Bucuresti. Dumitrascu a declarat că trebuie create 21 de zone unitare de încălzire, care ar putea fi mai usor gestionate si eficientizate. Seful CA de la RADET a mai afirmat că, în procesul de modernizare, se va face trecerea la distributia pe orizontală si la contorizarea individuală a consumatorilor ceea ce inseamna eficienţă energetică, economii de consum, protecţia mediului înconjurător, siguranţă si independenţă faţă de vecini.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here