VIDEO. ABUZ! Avocata scoasa cu forta din sala de sedinte, din ordinul judecatoarei Mihaela Bivol de la Tribunalul Suceava

0
72

Ultimul termen de judecata din celebrul Dosar UMF a fost presarat cap-coada cu abuzuri ce au amintit de metodele procurorilor stalinisti. Audierile de la Tribunalul Suceava au debutat cu infatisarea fortata a martorului Anne Marie Orosan, PS Asccount Manager Microsoft Romania, adusa de acasa cu mascatii din cadrul Brigazii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, la ordinul judecatoarei Mihaela Bivol. În timpul audierii acestui martor, în sala de judecată s-au intamplat si alte abuzuri. Doi avocaţi ai apărării au fost ameninţaţi de către judecătoare cu întocmirea de dosare penale iar o avocată de la Bucureşti, Ana Maria Dediu, aparatoarea inculpatului Dan Alexandru Werner, a fost scosă cu forţa de către jandarmi din sala de judecată, la solicitarea judecătoarei, pentru faptul că a atras atentia asupra nerespectarii procedurilor de catre judecatoare, respectiv neconsemnarea depozitiei martorei. Inainte ca avocata sa fie scoasa din sala de judecata, a existat un dialog absurd intre cele doua parti.

Doamna judecator, am de facut o obiectie: instanta nu consemneaza in mod corect ceea ce spune martorul”. Presedintele completului a raspuns cu tupeu: “Asa este doamna avocat, nu consemnez niciodata nimic. Sunteti multumita?! Luati loc”. “Corect este sa consemnati ceea ce spune martorul, nu ceea ce intelegeti dumneavoastra”, a replicat avocata. “Daca ma impiedicati sa-mi exercit treaba, va dau afara. Doamna grefier, chemati jandarmul”, a raspuns judecatoarea Mihaela Bivol. “Nu ma puteti da afara din sala. Vreau doar sa se consemneze ce spune martora. Atat si nimic mai mult! Asa este corect”, a spus avocata. “Eu nu va mai dau nicio explicatie! Afara! Eu nu pot fi impiedicata ca judecator sa administrez probele! Atentie! Este si infractiune”, a urlat judecatoarea. La randul lor, ceilalti avocati au tinut sa-si arate dezacordul fata de atitudinea abuziva a judecatoarei. “Este absurd ceea ce faceti. Dumneavoastra nu aveti o conduita procedurala corecta. Ati adresat zece întrebări martorei şi nu ati consemnat răspunsurile. Mai mult, ati pus de mai multe ori aceeaşi întrebare, urmărind să obţineti un anume răspuns. Deşi martora a răspuns la fiecare întrebare pe care i-ati repetat-o, ati spus de fiecare dată că nu ati înţeles răspunsul”, i-a atras atentia avocata Angelica Enache.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here