Iasul va avea inca 8 statii de incarcare pentru vechicule electrice

0
58

Primăria Municipiului Iași a încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu un contract de finanțare nerambursabil în valoare de 1.493.535,49 lei, reprezentând 90% din valoarea unui proiect estimat la 1.659.483,88 lei pentru achiziția și montajul a opt stații de încărcare pentru vehicule electrice.
„Având în vedere interesul manifestat de administrația locală pentru reducerea poluării în Municipiul Iași, am decis să luăm noi măsuri menite să încurajeze achiziționarea și utilizarea autovehiculelor hibrid și electrice. Ne dorim să îi ajutăm pe ieșeni să renunțe la mașinile bazate pe combustibili fosili și să transformăm transportul clasic în unul ecologic”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Stațiile noi de încărcare pentru vehicule electrice vor fi amplasate pe bulevardul Independenței (parcarea Romtelecom), parcarea de la Ciric, bulevardul Carol I nr. 50 (parcarea de la Spitalul „Dr. C. I. Parhon”), șoseaua Națională nr. 43 (Piramida lui Dubeț), parcarea de pe strada Agatha Bârsescu, strada Bărboi (parcarea din zona CEC), strada Pantelimon Halipa nr. 43 (parcarea de la Spitalul de Recuperare) și parcarea de la Mitocul Maicilor.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 3