Iasul va gazdui cea mai valoroasa expozitie din ultimul secol. Exponatele de milioane de euro vor fi aduse cu mascatii de la Sibiu

0
156

Capodopere ale artei plastice romanesti, cotate la o valoare de milioane de euro, vor ajunge astazi la Iasi, escortate de mascati ai Jandarmeriei, pentru a fi expuse in cadrul unei expozitii la Palatul Braunstein.
Începând de luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Palatul Braunstein din Iasi va gazdui una dintre cele mai importante expoziții organizate în ultimul secol în Moldova!
Expoziția „Capodopere. Artă din România, de la clasic la contemporan” este cea mai importantă expoziție de artă românească și contemporană organizată de Muzeul Național Brukenthal.


Astazi vor pleca de la Sibiu spre Iași 69 de lucrări de pictură semnate de 50 de artiști români, printre care Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ștefan Luchian, Nicolae Tonitza, Corneliu Baba, Ion Țuculescu, Oscar Han, Ion Pacea, Ion Jalea etc.
Având în vedere valoarea uriașă a exponatelor, de câteva milioane de euro, ambalarea și încărcarea lor au fost făcute sub supravegherea jandarmilor care, de altfel, însoțesc transportul până la Iasi. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, la ora 16:00.
Evenimentul este organizat de Muzeul Național Brukenthal, Ministerul Culturii și Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași și este finanțat de Primăria Municipiului Iași. Expoziția este curatoriată de Aurica Ichim și Alexandru Constantin Chituță.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here