Iată care sunt mai rare și scumpe cărți de joc din lume!

0
95

Cărțile de joc sunt foarte populare și ușor de găsit peste tot în lume. V-ați întrebat vreodată însă cum au apărut acestea și cât costă un pachet de cărți într-adevăr special?

Cărțile de joc, așa cum le știm noi, ar fi apărut în secolul al IX-lea, în China. Sau cel puțin din această perioadă și din această țară există cea mai veche referință despre un pachet de cărți de joc, similar cu ceea ce avem noi astăzi. În Europa, acestea ar fi apărut în ultima parte a secolului al XIV-lea. Prima referință vorbește despre un joc de cărți ce se numea “naib”. Un pachet egiptean de 52 de cărți, numit Mamluk, din acea vreme încă mai există și astăzi. Având o puternică influență orientală ca design, pachetul are toate cele patru suite: romb, inimă neagră, inimă roșie și treflă. În jurul anilor 1430, în Italia, apar primele cărți de tarot care sunt predecesoare ale celor pe care le cunoaștem astăzi.

De-a lungul timpului, cărțile de joc au cunoscut nenumărate forme, culori, desene și materiale din care au fost create. Cum era și normal, unele pachete sunt ceva mai valoroase și mai scumpe. Există câteva însă care sunt extrem de rare și sunt vânate de colecționari din întreaga lume. Dacă sunteți colecționar, vânați website-uri de profil, licitațiile de artă sau platforme ca ebay, unde puteți avea norocul să găsiți pachete rare. Printre ele, vom aminti câteva.

Pachetul Blue Blood este unul de-o frumusețe răpitoare și un design cu totul special. Fiecare carte este desenată manual de artiștii Linnea Gits și Peter Dunham. Pachetul de 52 de cărți a fost lansat în ediție limitată, doar 2500 de bucăți în întreaga lume. Prețul diferă în funcție de unde îl achiziționați, dar poate costa de la câteva zeci de dolari până la câteva sute.

Pachetul Zenith este unul foarte rar deoarece au fost puse la vânzare către publicul larg mai puțin de 1000 de exemplare. Au un design minimalist, cu folie holografică, iar modelul de pe spatele cărților aduce cu o mandala. Acestea sunt doar în alb și negru, iar prețul pornește de la 150 de dolari în sus.

Un pachet destul de popular este Red Fontaine. Produs de Zach Mueller în 2013, acesta a fost lansat pe o platformă de crowdfunding, iar proiectul a strâns peste 10.000 de dolari în 18 ore. Au fost produse doar 2500 de exemplare și, deși puteau fi cumpărate cu 12 dolari la început, acum se pot găsi la prețul de 400-600$ pe site-uri ca ebay.

White Centurions, produs de Bicycle Centurions, este un pachet de cărți foarte luxos. Au fost lansate doar 1000 de exemplare și toate s-au vândut ca pâinea caldă. Designul este unul extrem de elegant, iar colecționarii pot cumpăra unul dacă vânează licitațiile de profil. Prețul ar fi undeva la câteva sute de dolari acum.

De departe unele dintre cele mai rare pachete de cărți din lume este Unbranded Black Limited Edition Reserve Note. Cu design extrem de sofisticat și elegant, acesta vine într-o cutie neagră, pe lângă carcasa în care sunt ținute cărțile. Au fost vândute doar 1000 de bucăți, iar momentan sunt destul de greu de găsit.

În 2014, David Blaine împreună cu Microsoft au lansat Create Magic Deck. Pachetul a fost oferit tuturor celor care erau prezenți la un eveniment Microsoft, așa că nu a fost niciodată vândut în mod oficial. Se poate găsi pe ebay, dacă aveți noroc, la prețul de câteva sute de dolari. Au fost făcute însă doar 2015 exemplare.

Tot David Blaine a creat și pachetul VIP Skull & Bones Playing Cards, pentru un tur pe care l-a făcut în 2018. Pachetul a fost distribuit celor care cumpăraseră bilete VIP la spectacolele sale. Sunt destul de greu de găsit pentru că nu se cunoaște numărul exact de bucăți fabricat.

Fontaine Futures 500 Deck este un pachet foarte rar deoarece, așa cum îi spune și numele, există doar 500 de exemplare.

Cărțile de joc, oricum ar fi ele, sunt negreșit o unealtă de distracție întâlnită peste tot în lume. Există atât de multe jocuri pe care le putem juca cu ele, încât amintim doar unul care este cel mai popular: pokerul. În funcție de opțiunea pe care alegeți să o jucați, nu se folosește tot pachetul pentru că sunt peste 10 variante de poker. În afară de acesta, există multe alte jocuri clasice care pot fi jucate ca macao, whist sau renț.

Indiferent dacă v-au făcut cu ochiul oricare din acele pachete speciale, puteți juca la fel de bine și poker – sau orice vă doriți – cu un pachet normal.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here