EXCLUSIV! Ieseni terorizati de un inspector al Primariei. Sosia lui Visinescu face legea la o asociatie de proprietari din centrul Iasului

0
84

Un inspector al Primariei Iasi face obiectul unei anchete cu iz penal. Gabriel Gherghesanu, inspector in cadrul Directiei Tehnice din Primaria Iasi, este acuzat  de furtul stampilei unei asociatii de proprietari din centrul Iasului, fals in inscrisuri, uzurpare de calitati si interventii neautorizate asupra structurii de rezistenta a imobilului in care locuieste. Cu o atitudine mereu recalcitranta, Gherghesanu a reusit sa isi puna in cap mai toti proprietarii asociatiei din b-dul Stefan cel Mare, acolo unde a incercat sa se impuna ca presedinte impotriva vointei acestora. Totodata, acesta este acuzat ca a furat stampila asociatiei si a semnat in fals unele documente. Mai mult, potrivit legii, presedintele unei asociatii trebuie sa fie proprietar in cadrul asociatiei, ori nu este si cazul lui Gherghesanu care locuieste in apartamentul fiul sau. Practic, singura calitate a lui Gherghesanu in cadrul asociatiei este aceea de ingaduit in spatiul fiului.

Presedintele asociatiei este si presedintele Comitetului Executiv. Practic, structura de reprezentare a unei asociatii este acest comitet care este format numai din proprietari. Normal, presedintele este ales de catre proprietari. In cazul in care exista un abuz de functie, cum este in cazul domnului Gherghesanu, noi putem interveni in urma unei sesizari. Pentru a preintampina astfel de situatii, ne gandim ca pe viitor sa solicitam tuturor asociatiilor sa ne trimita procesele verbale de la adunarile generale, din care sa reiasa structura de conducere a asociatiei. Presedintii de asociatii nu sunt atestati precum administratorii, si atunci putem sa aflam un derapaj doar din sesizarile proprietarilor”, a declarat Ion Ciobanu, seful Serviciului Asociatii Proprietari din cadrul Primariei Iasi.

Inspectorul Primariei a furat stampila asociatiei

In ce-l priveste pe Gherghesanu, seful asociatiilor din Iasi a declarat raspicat ca acest insepector al Primariei nu are calitatea de presedinte ales de proprietari.

„Acolo s-a facut adunare generala si este o alta structura. El se da presedinte dupa ce a furat stampila, a emis niste documente in fals… Din cate spun vecinii, a facut si niste interventii neautorizate pe la subsolul blocului, fara acceptul proprietarilor sau vreo autorizatie. Noi asteptam o sesizare cu privire la aceste lucruri, ca sa putem demara un control acolo, pe linia noastra, caci sunt si aspecte care tin de Politie. Gherghesanu s-a auto ales. I-am explicat ca nu poate sa fie presedinte ca nu este proprietar si ca nu are cadrul legal. El a dat un act unui fost proprietar, o adeverinta din partea asociatiei, pe care a semnat-o doar el singur, fara administrator, prin care ii spunea fostului proprietar ca nu are datorii, in vederea instrainarii apartamentului. A intrat peste oameni acolo, la asociatie, i-a bruscat, i-a injurat…”, a spus Ion Ciobanu.

Haiduc de scara blocului

In momentul de fata, la asociatia din centrul Iasului exista o structura de administrare cu comitet executiv si presedinte in functie, dar Gherghesanu se da haiduc in continuare. Din sursele AgoraPress, Gherghesanu vrea sa isi infiinteze o asociatie de scara blocului. Practic, acesta incearca sa-si convinga feciorul, proprietarul de drept al apartamentului, sa infiinteze o asociatie la nivel de scara. Vazand ca asociatia mare s-a pus pe el, acum umbla sa rupa scara de bloc de restul adociatie, sa faca o asociatie de scara de bloc si sa-l puna pe fecioru-su presedinte. Pentru ca visul lui Gherghesanu sa devina realitate, acestuia ii trebuie doua treimi din semnaturile propritarilor din scara in care locuieste.

Ii voi convoca pe presedinte si pe administrator ca sa detaliem un raport al faptelor domnului Gherghesanu la nivelul asociatiei in care singura lui calitate este aceea de tata al baiatului care este proprietar”, a mentionat Ion Ciobanu.

Gherghesanu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. De-a lungul timpului, de numele acestuia s-au legat mai multe scandaluri care au culminat, la inceputul anului trecut cu o bataie golaneasca chiar in sediul Primariei Iasi, in urma careia Gherghesanu a iesit cel mai sifonat (foto medalion). Practic, Gherghesanu a incercat sa ii aplice o lovitura colegului Valentin Mocanu, un tip de vreo trei ori cat atacatorul, care a reactionat cu un dos de palma care i-a sectionat arcada

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here