Iesenii cer justificarea sutelor de mii de euro cheltuiti cu candidatura Iasului la titlul de capitala culturala europeana

0
50

Vestea ca Iasul n-a ajuns nici pe lista scurtă în competitia pentru pozitia de Capitală Culturală Europeană, i-a indignat atat pe ieseni cat si pe cei alesi sa reprezinte interesele Iasului. In timp ce unii alearga dupa vinovati si cer sa demisii in lant, altii cer o justificare a sumelor uriase aruncate in acest proiect esuat lamentabil.
Solicit în primul rând Fundației Iaşi Capitală Culturală Europeană să justifice până la ultimul leuț cheltuielile derulate în pregătirea proiectului, iar instituțiilor abilitate să ia măsuri și să verifice pentru ce s-au consumat atâtea resurse, cu un rezultat dezastruos! A venit vremea ca fiecare dintre cei responsabili să răspundă pentru acțiunile sale. Nu voi renunța până ce ei nu vor fi trași la răspundere pentru această situație penibilă în care ne-au pus. Au cheltuit sute de mii de euro pentru evenimente și festivaluri cu care s-au lăudat cât au putut, pentru ca acum să ne trezim în situația jenantă de a nu ajunge nici măcar pe lista scurtă. Să aflăm și noi cum a fost gândită și prezentată de fapt candidatura!”, a cerut public, deputatul Viorel Blăjut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 47