Switch off! Iasul pierde cursa pentru titlul de capitala culturala europeana. Nichita, prejudiciu urias de imagine pentru Iasi

0
68

Comunitatea ieseana a primit un sut dureros la lovitura de 11 metri pentru departajarea oraselor care intra in competitia pentru titlul de capitala culturala europeana. Iasul n-a intrat pe lista scurta a finalistelor pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, in finala fiind calificate orasele Cluj, Timisoara, Baia Mare si Bucuresti. Dosarele acestora vor fi evaluate pe parcursul anului viitor, iar în septembrie 2016 va fi anunţată capitala europeană a culturii din partea României în 2021
Aceasta veste proasta a fost primita cu resemnare de catre actuala administratie condusa de primarul interimar, Mihai Chirica.
Sunt trist şi îmi pare rău că echipa nu a reuşit să surmonteze decalajul de timp pe care l-a pierdut în perioada anterioară. Cred că am avut şi un prejudiciu de imagine major, de altfel una dintre întrebările unui comisar european a fost şi pe tema cu ex-ul. Cu un presedinte ca Nichita la Fundatia Iasi, capitala culturala europeana, era de asteptat”, a spus Mihai Chirica.
Oamenii din staff-ul acestuia au subliniat, cu subiect si predicat, faptul ca, peste dosarul subtire pe care l-a avut Iasul, vinovata de aceasta descalificare a fost si situatia celor doi penali care au condus Iasul, primarul suspendat, Gheorghe Nichita, si presedintele suspendat al CJ, Cristian Adomnitei, situatie care a cantorit fatal in jurizarea dosarului de candidatura, dar si lipsa unui liant comunitar in “capitala Moldovei”.
Intr-o zi neagra in care Iasul a pierdut o oportuniate uriasa sa se scuture din praful istoriei, se gasesc si matracuci care, printre doua seminte sparte in Parlament, au gasit un bun prilej sa-si faca imagine pe catafalcul culturii.
Iasul nu a fost selectat pentru a deveni Capitala Culturala Europeana. Cer demisia primarului neales Chirica si explicatii publice tuturor membrilor fundației care au ținut secret finanțările si activitățile fundatiei. Domnilor și doamnelor, membri ai acestei fundatii, cat ați cheltuit pentru acest eșec? Ați politizat aceasta fundație! Ati urcat pe scena si v-ati facut campanie pe banii iesenilor. „Am atras atenția de mai mult timp asupra incoerenței si pașilor greșiți făcuți pentru acest proiect de către conducerea Primăriei și a Fundației. Atât Executivul Primăriei, cât si conducerea Fundației au avut tot sprijinul politic si financiar, dar au esuat lamentabil”, a declarat senatorul PNL, Mihaela Popa.
Cert este ca aceasta competitie se va desfasura acum intre tripleta Ardealului, (Cluj, Baia Mare, Timisoara) si Bucuresti, capitala care a candidat doar cu un draft de proiect, dar a avut papusari buni, iar Iasul va ramane doar un pol al impartirii ajutoarelor sociale, ci nicidecum un pilon al proiectelor culturale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here