Iesenii pot plăti taxele si impozitele locale online prin intermediul platformei ghiseul.ro

0
49

Primăria Iasi pune la dispozitia iesenilor o nouă modalitate de plată a taxelor si impozitelor locale, respectiv alte dări la bugetul local și central. Astfel, pe lângă posibilitatea plătilor la Centrul de Informații pentru Cetățeni și la centrele de cartier (Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun, Păcurari și Frumoasa), iesenii îsi pot achita taxele și impozitele online, accesând pe internet platforma www.ghiseul.ro.
Am promis o deschidere a municipalității, o transparentizare a activității noastre, dar și implementarea noilor tehnologii privind activitatea administrației locale. Un prim pas important este posibilitatea ca ieșenii să-și plătească taxele și impozitele locale online, iar acest lucru este posibil datorită platformei ghișeul.ro”, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Mihai Chirica.
Pentru ghiseul.ro există două modalități de plată: plata fără autentificare şi cea cu autentificare. Pentru plata fără autentificare, nu sunt necesare date de acces (utilizator și parolă). Dacă ieşenii aleg această variantă de plată, aceştia nu vor putea consulta în timp real situația obligațiilor de plată și istoricul tranzacțiilor, astfel putând fi plătite doar taxe și impozite al căror cuantum este deja cunoscut.
Pentru a efectua plata cu identificare, sunt necesare date de acces (utilizator și parolă). Acestea vor fi eliberate prin mijloace sigure de către Primăria Municipiului Iaşi. În cazul în care se solicită eliberarea unei parole pentru accesarea plăţii prin site-ul eTax (site-ul pentru plata taxelor şi impozitelor locale), atunci se vor comunica atât credenţialele (numele de utilizator şi a parolei aferente) pentru site-ul www.ghiseul.ro, cât și pentru site-ul https://dfpl.primaria-iasi.ro.
Cei care doresc doar parola pentru www.ghiseul.ro, vor trebui să depună o cerere la Centrul de Informații pentru Cetățeni (sediul central și sediile din cartiere), cerere însoțită de copia cărții de intentitate și adresa de email pe care doresc să primească corespondența de la www.ghiseul.ro.
Secțiunea de plată cu autentificare de pe www.ghiseul.ro permite consultarea obligațiilor de plată datorate instituțiilor înrolate și achitarea acestora prin plată online cu cardul (Visa, Visa electron, Mastercard, Maestro). Sunt acceptate la plată cardurile emise de toate băncile din România. Instituțiile de credit pot impune limitări la plăţile prin internet (suma maximă, număr de tranzacţii). Informaţii privind aceste limitări sunt disponibile numai la banca emitentă a cardului. Pentru toate serviciile de plată online nu se percepe nicio taxă suplimentară.
Pentru orice detalii, Serviciul Informatizare din cadrul Primăriei Municipiului Iași este la dispoziţia tuturor celor interesaţi la telefon – 0232/267.626
Foarte important: datele fiscale intră sub incidenţa secretului fiscal, precum şi a legilor privind datele cu caracter personal. Obligativitatea prezentării la sediul Primăriei Municipiului Iași pentru solicitarea datelor de acces rezidă în faptul că datele procesate pentru plata taxelor şi impozitelor locale sunt date cu caracter personal. Pentru a asigura protecţia deplină a acestor date şi implicit a titularilor lor de drept (utilizatorii sistemului) este necesară identificarea persoanei care solicită datele de acces de către funcţionarii municipalității. Astfel, o persoană nu poate solicita datele de acces decât pentru contul personal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 6