Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru trădare

0
90

Igor Dodon, fostul preşedinte al Republicii Moldova, a fost reţinut pentru 72 de ore, scrie deschide.md. El este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminală, trădare de patrie şi îmbogăţire ilicită. Asemenea precizări au fost făcute pentru Realitatea.md de către purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.
Cherpec a precizat că, Dodon este bănuit de infracţiunile prevăzute de art. 324 coruperea pasivă, art.181/2 acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminala, art.337 trădare de patrie şi art.330/2 îmbogăţire ilicită.
„Confirmam efectuare percheziţiilor de către procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupţie în comun cu CNA şi SIS la domiciliul ex-preşedintelui Republicii Moldova, Dodon Igor. Percheziţiile se efectuează inclusiv la alte locaţii, imobile deţinute prin persoane interpuse, in cadrul dosarului penal pornit in temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii prevăzute de art.324 (coruperea pasiva) art.181/2(acceptarea finanţării partidului politic de către o organizaţie criminala), art.337 (trădare de patrie) şi art.330/2 (îmbogăţire ilicită)”, a precizat Cherpec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here