Imagini apocaliptice în Dubai! Inundațiile au făcut prăpăd, iar mai multe zboruri au fost anulate

0
55

Furtuni puternice au creat haos în Dubai! Autostrăzile au fost inundate, iar aeroportul internațional din Dubai a fost blocat pentru o oră. Marți, a fost înregistrată cea mai mare cantitate de ploaie în această țară, mai multe străzi fiind complet inundate, informează AP.
Agenția de știri de stat WAM a numit ploaia “un eveniment meteorologic istoric” care a depășit “tot ceea ce a fost documentat de la începutul colectării datelor în 1949”. Ploile au început luni târziu, meteorologii anunțând aproximativ 20 de milimetri (0,79 inch) de precipitații, potrivit datelor colectate la Aeroportul Internațional din Dubai.
Până la sfârșitul zilei de marți, peste 142 de milimetri (5,59 inch) de precipitații au căzut în Dubai în 24 de ore. În medie, într-un an, la aeroportul internațional din Dubai, cel mai aglomerat din lume pentru călătorii internaționale se înregistrează 94,7 milimetri (3,73 inch) de precipitații. Aeroportul a sfârșit prin a întrerupe sosirile marți seara, iar pasagerii s-au luptat să ajungă la terminale prin apa care acoperea drumurile din jur, mai scrie sursa citată.
Și vârful hotelului Burj Khalifa cea mai înaltă clădire din lume a fost lovit de fulger. De asemenea, școlile din Emiratele Arabe Unite au fost în mare parte închise înainte de furtună, iar angajații guvernamentali au lucrat în mare parte de la distanță. Autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi și autostrăzi pentru a pompa apa.
În Ras al-Khaimah, cel mai nordic emirat al țării, poliția a declarat că un bărbat în vârstă de 70 de ani a murit când vehiculul său a fost luat de ape.
În Oman, un sat care se află la marginea estică a Peninsulei Arabice, cel puțin 18 persoane au fost ucise în urma ploilor abundente din ultimele zile, potrivit unei declarații de marți a Comitetului național pentru gestionarea situațiilor de urgență din această țară.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here