Imagini apocaliptice in padurea de la Barnova. Genocid ecologic girat de silvicultori. “Au dezlegare pentru taieri, in scopuri imobiliare”

0
102

Silvicultorii ieseni sunt acuzati din nou de mascarea barbara a padurilor seculare de la Barnova. Iesenii care au iesit la drumetii imediat dupa sarbatori au surprins imagini apocaliptice in zona Barnova. Sute de copaci tineri erau taiati si aruncati de-a lungul drumurilor forestire. Parte dintre copacii taiati in perioada sarbatorilor au reusit sa fie transportati la adapostul noptii in Ocolul Silvic si stivuiti pentru preluare, in timp ce alti mii de metri cubi de lemn provenit din taierile loturilor de padure tanara, erau inca abandonati pe marginea drumurilor forestire.
Foarte frumoasa padurea Barnova, azi am vizitat-o la o tura cu bicla… Partea nasoala e ca se taie, noi am trecut pe la Gara Barnova si acolo e un depozit mare cu copaci taiati, exact langa Cantonul Silvic si drumul care urca de la gara inspre radarul meteo e foarte noroios, impracticabil in prima parte, de la camioanele care il tot urca, aparent“, a relatat un membru al grupului civic Codrii Iasilor, care a postat imaginile pe grup.
Imaginile revoltatoare nu i-au lasat indiferenti pe ceilalti activisti civici sau iubitori de natura.
De mult și a propus dl Alexe sa taie pădurea pentru imobiliate, vad ca se țin de cuvant”, a spus Ghetu Cornelia
A inceput jegul ala de Alexe si acum se continua. Sper sa moara analfabetul !”, a rabufnit si Florin Andrei
“Asta am văzut în toamna, în drumeți pe care am făcut o pe traseul spre Poiana cu cetate! Răsună pădurea de zgomotul drujbelor. Am văzut căruță și caii deshamati, nicio persoana în preajma. La jumătate de ora, la întoarcere, căruță dispăruse dar mai erau desagii atârnați, semn ca s au ferit sa dea ochii cu noi. Ca în filmul Robin Hood!.. Pentru aceste taieri au dezlegare de mai sus. Atâtea vile în acel sector, cu ce sa le încălzească? Cine și a permis sa și facă vila în acel areal(N-S-E-V) au și bani. Cerere și oferta!.”, sustine Surubaru Petru.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here