Imagini impresionante din cel mai rece oras din Europa, candva o comunitate prospera de mineri

0
62

Ce se întâmplă atunci când cel mai rece oraș din Europa este abandonat? Pe tavane se formează țurțuri și pereți întregi sunt acoperiți de zăpadă și cristale de gheață.

Vorkuta este al patrulea cel mai mare oraș la nord de Cercul Polar Arctic și cel mai rece oraș din Europa, înregistrând temperaturi record de minus 50 de grade Celsius în timpul iernii.

Orașul a găzduit cândva o comunitate de mineri, promițând salarii generoase pentru cei care erau îndeajuns de curajoși să se mute în această regiune extrem de rece. Însă, populația din Vorkuta s-a redus rapid și constant după prăbușirea Uniunii Sovietice.

Vorkuta, orașul fantomă acoperit de gheață

Orașul Vorkuta și minele sale au fost construite de prizonierii din Gulag, rețeaua uriașă de lagăre pentru reeducare construită în timpul regimului lui Iosif Stalin, iar condițiile extrem de grele au dus la moartea a 200.000 de oameni. Acum, chiar și orașul este pe moarte.

Orașul încă mai găzduiește 50.000 de locuitori, însă populația nu poate fi comparată cu cea din „perioada sa de glorie”. Oamenii au început să plece din Vorkuta în număr tot mai mare după 2013, din cauza șomajului, astfel că multe zone au devenit „cartiere fantomă acoperite de gheață”, scrie The Weather Channel.

Clădirile în paragină, încăperi pline de gheață și nămeți

Pe măsură ce populația dispare, clădirile orașului sunt lăsate în paragină și încăperile sunt pline de gheață și nămeți. Într-un bloc cu peste 100 de apartamente, doar o mână de lumini mai pot fi văzute în timpul nopților, în timp ce totul în jur este înghițit de beznă și frig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 − = 78