Poli Iasi, o gaura neagra fara sanse la inalbitor. Iesenii cer deturnarea banilor alocati pentru clovnii de gazon, catre saraci

0
59

Singura echipa de fotbal abonata constant la retrogradare, dar cu stadion facut la moft si salarii platite la timp, a atins multe corzi sensibile, a zgaltait multi nervi  si a iscat multe patimi in spatiul public iesean. Rusinea jucatorilor, daca or fi simtit asa ceva, a devenit rusinea unui oras, iar orgoliul moldovenilor, afectat serios de ironiile venite din toate zarile, s-a revoltat impotriva echipei de maidan din Copou. Una dintre cele mai incisive voci vine din zona societatii civile.

FC Arges – FC Politehnica Iasi 2-0, la minutul 87. Vine in sfarsit un gol. 2-1. Si? Comentatorul de la Looksport TV spune ca demult nu a mai vazut o echipa mai slaba, precum a Iasului. Corect. Asa cred si eu. Echipa platita din banii nostri, pierde al 10-lea meci consecutiv. Ce ma enerveaza cu adevarat e ca Poli Iasi inghite bani publici. Multi. De ce?

Doar in 10 iunie 2020, GSP scria ca Poli a primit de la bugetul local 230.000 euro. Banii aia au fost doar pentru a acoperi datoriile, si nici nu au ajuns. Se solicitase o suma mult mai mare.  Daca din banii dati pentru o echipa neperformanta s-ar cumpara hrana pentru saraci, aveti idee cate guri s-ar satura? Facem calcule după standardul minim de cost. Cam 250 de oameni ar manca un an de zile, in fiecare zi.

Varstnicii singuri ai Iasului stau neingrijiti in case, desi de ani de zile ma stradui sa obtin de la Primarie bani pentru plata serviciilor de ingrijire la domiciliu. Refrenul: e necesar, dar nu sunt bani. 37 de varstnici ingrijiti zi de zi, un an de zile- acestea sunt serviciile care se plateau cu banii dati doar in iunie 2020 Politehnicii Iasi. Judecati si singuri.

Sa spunem ca banii raman la sport. Avem discipline la care Iasul performeaza cu adevarat, in conditiile in care sunt sustinute numai bani privati. Le putem sustine costurile acelor sportivi si macar sa ne bucuram ca numele orasului e asociat performantei.

Sau o alta idee: decat sa dam salarii unor indivizi neinteresati poate, netalentati poate, prost condusi poate, mai bine investim banii in programe de educatie fizica de masa si copiii Iasului vor creste sanatosi. Orice e mai bine decat sa tinem o echipa care mai mult ne face de rusine, decat sa ne aduca cinste”, este una dintre cele mai pertinente pozitii publice, exprimate de  Munteanu Mihaela Steliana, Director de comunicare si advocacy la FONSS- Federatia Organizatiilor Neguvernamantale pentru Servicii Sociale.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 3 = 4