Imagini inedite! 10 ani de la tragedia aviatica de la Iasi (FOTO)

0
68

In urma cu 10 ani, pe 9 ianuarie 2006, un elicopter s-a prăbusit pe un camp de la marginea Iasului, toate cele patru persoane aflate la bord pierzându-si viața. S-a consumat astfel una dintre cele mai mari tragedii aviatice de la Iasi.accident (1)
„Nimic nu prevestea tragedia cumplita. Dupa noua minute de la decolare, elicopterul a ajuns in apropierea punctului zootehnic apartinind Jandarmeriei. Deasupra vaii de linga aceasta unitate, aparatul a coborit brusc si nu a mai fost vazut de nimeni. Bubuitura puternica ce a urmat i-a alertat pe militarii aflati in apropiere. Au sarit sa vada ce s-a intimplat. Imaginile i-au socat. Totul in jur era alb, insa o pata imensa neagra arata ca acolo s-a prabusit prima data elicopterul. La citeva zeci de metri mai incolo, un morman de fiare: era ceea ce mai ramasese din aparatul de zbor. Bucati de fuselaj, elice rupte, roti, usi contorsionate erau amestecate cu tuburi de oxigen, o targa, aparate pe care odinioara se inregistrau pulsul sau tensiunea vietilor salvate. Dar, ce era mai groaznic abia avea sa urmeze”, sunt evocarile acelei zile groaznice. accident (4)
„Corpurile pilotilor si ale cadrelor medicale erau imprastiate pe o raza de citiva metri. Prezenta lor a fost tradata de echipamentul SMURD, rosu, pe care il imbraca ori de cite ori pleaca sa salveze vieti. Pe ei n-a mai avut cine sa-i salveze. Ingroziti, martorii au anuntat imediat Pompierii si Ambulanta. In citeva minute locul a fost impinzit de politisti, pompieri, jandarmi si medici. Pentru cele patru persoane aflate in elicopter nu se mai putea face nimic. “Cind am ajuns la fata locului toate cele patru persoane erau decedate. Cadavrele erau in afara elicopterului, iar aparatul de zbor se transformase intr-o gramada de fiare”, descria imaginile de cosmar, unul dintre martori.accident (5)
In accident si-au pierdut viata doua cadre medicale SMURD – dr. Liliana Puiu (36 ani) și asistentul medical Mioara Hauta (30), precum si pilotii Valentin Stănescu, 37 de ani, si copilotul Augustin Toma, 34 de ani.accident (3) accident (13)accident (6)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here