Reduceri de 50% pe mijloacele de transport ale RATP, pentru studenţii din facultatile private si de stat din Iasi

0
69

În urma discuţiilor purtate astăzi, 7 ianuarie, de reprezentanţii studenţilor ieşeni cu edilul Mihai Chirica, s-au aprobat solicitările cu privire la majorarea reducerilor la transportul local în comun.

Este important ca tinerii să aibă la îndemână toate facilitățile pentru a da randament în procesul lor de dezvoltare. De aceea, astăzi, am avut o întrevedere cu şefii mai multor ligi studenţeşti, la solicitarea acestora. Mi-au semnalat mai multe probleme cu care se confruntă. O parte dintre acestea pot fi rezolvate sau îmbunătăţite de către Primărie, celelalte ţin de universităţi. Din acest motiv, săptămâna viitoare dorim să avem o discuţie cu reprezentanţii universităţilor, care va fi urmată de o întâlnire finală, cu reprezentanţii tuturor ligilor şi asociaţiilor studenţeşti. Vrem să introducem o formulă unitară de aplicare a facilităţilor la transportul public pentru studenţi, pentru a respecta pe deplin Legea Educaţiei. În cazul studenţilor, vom căuta o soluţie pentru a modifica lista de tarife la abonamente şi bilete, acestea urmând a fi reduse cu cel puţin 50%. Intenționăm să încheiem un protocol comun cu universităţile, indiferent dacă sunt de stat sau private”, a declarat Mihai Chirica.

În acest sens va fi iniţiată o hotărâre de Consiliu Local care va fi în dezbatere publică timp de 30 de zile, urmând ca adoptarea ei să aibă loc până la începutul lunii martie. Biletele şi toate abonamentele vor fi reduse la jumătate de preţ. Pentru ca biletele să fie valide, studenţii vor trebui să poarte asupra lor carnetul de student sau o legitimaţie de călătorie, iar elevii carnetul de elev. Studenţii şi elevii orfani sau care provin din centrele de plasament vor beneficia de gratuitate la transportul în comun.

 

tarife studenti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De aceste educeri vor beneficia atât studenţii de la universităţile de stat, indiferent dacă urmează o formă de învăţământ bugetată sau cu taxă, cât şi studenţii de la universităţile private, precum şi elevii. Până acum, studenţii care nu beneficiau de abonamentele de 13 lei, înmatriculaţi la o formă de învăţământ în regim de taxă, fie la o universitate de stat, fie la una particulară, precum şi elevii, puteau opta doar pentru două tipuri de abonamente, pe o singură linie, cel de 15 zile, respectiv cel de 30 de zile, dar care erau reduse doar cu 25%. Cei care erau în această situaţie, vor putea economisi în urma acestei hotărâri cel puţin 200 de lei pe an

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here