Importanți producători, la nivel mondial, în domeniul sănătății plantelor prezenți la USV Iași

0
56

Facultatea de Horticultură, din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, a organizat pentru studenți, cadre didactice, masteranzi și doctoranzi două mini-conferințe cu reprezentanții liderilor mondiali în materie de produse fitosanitare, producători de semințe și în domeniul înființării plantațiilor horticole și instalării sistemelor de susținere în viticultură și pomicultură.
Întâlnirea a fost organizată de decanatul Facultății de Horticultură și are scopul de a completa pregătirea studenților, prin informații provenind direct de la firme din domeniul producției horticole și din domeniile conexe acesteia. A ctivitatea a cuprins două mini-conferințe distincte, în care reprezentanții firmelor au prezentat specificul activității pe care o desfășoară, noi substanțe active folosite pentru protecția plantelor, exigențele și limitările în domeniul utilizării produselor fitosanitare, echipamente de ultimă generație folosite în protecția fitosanitară, utilaje și tehnologii moderne destinate pregătirii solurilor pentru înființarea plantațiilor horticole, precum și sisteme de susținere performante folosite în horticultură la nivel mondial. Studenții au avut posibilitatea să adreseze întrebări și să dezvolte subiectele de interes în discuții cu reprezentanții celor două firme”, a declarat prof. univ. dr. Liviu Irimia, decanul Facultății de Horticultură.
Studenții au mai avut oportunitatea de a afla și despre perspectivele profesionale în domenii vitale chiar de la reprezentanții firmelor Corteva și DaBacco care sunt absolvenți din diferite promoții ai facultăților de Horticultură și Agricultură, din cadrul Universității de Științele Vieții din Iași, specialiști cu experiență în domeniile de activitate în care s-au consacrat. Conform parteneriatului Facultății cu firmele invitate, întâlnirile de acest fel cu studenții vor fi mai frecvente, iar aplicațiile demonstrative vor avea loc în plantațiile horticole din Ferma didactică experimentală „Vasile Adamachi”.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 85