Impostorul care ocupa functia de arhitect sef al Iasului, vinovat de sistarea contractului pentru PUG-ul Iasului. Primarul i-a cerut demisia

0
76

Tudor Vericeanu, arhitectul sef al Iasului, sau mai bine spus, arlechinul sef  pus de Nichita pe aceasta functie, doar pentru a atrage foloase necuvenite din emiterea ilegala a unor avize de urbanism sau a pune piedici unor investitori care nu colaborau cu Primaria in baza celebrelor comisioane, a fost somat astazi, in plenul Consiliului Local, sa isi dea demisia.

Suntem intr-o situatie care nu este cea mai favorabila din punct de vedere al legalitatii emiterii unor certificate de urbanism si a continuitatii valabilitatii acestora dupa 31 decembrie 2015. Am transmis scrisoarea de reziliere a contractului cu Search Corporation, pentru intocmirea PUG-ului Iasului, si consecintele lui le vom urmari in instanta. Responsabil in proportie aproape egala de imposibilitatea ducerii la bun sfarsit a acestui proiect este arhitectul Vericeanu. Din punctul meu de vedere, ca primar interimar, consider ca domnul Vericeanu nu si-a facut treaba, nu si-o poate face si nu poate coordona acest proiect pentru binele iesenilor, motiv pentru care ii propun sa se retraga onorabi din functia de architect sef, lasand la dispozitia unui concurs, ocuparea acestui post, a spus primarul interimar, Mihai Chirica.

Mai mult decat atat, primarul interimar a detaliat activitatea dezastruoasa a lui Tudor Vericeanu, acest impostor care si-a construit un imperiu financiar din emiterea ilegala a unor avize.

Am cerut spijinul colegilor de la Corpul de Control al Primarului, in ce priveste legalitatea emiterii avizelor de oportunitate, a modalitatii in care si-a completat echipa de consultanti, a modului in care colaboreaza cu Ordinul Arhitectilor, si a acelui filtru de bun simt si impartialitate. Sunt foarte multe scandaluri publice in ce priveste emiterea unor autorizatii de construire, pe care le vom analiza, punct cu punct pe fiecare, si vom lua deciziile legale care se impun. Arhitectul sef nu a fost o oaie dezlegata prin Primarie, dar coordonarea acestui proiect  a fost in sarcina sa”, a mai precizat Mihai Chirica.

Pentru demisia acestui individ odios care ocupa nemeritat acest post public, au militat si consilierii locali.

Observam de 2 luni si mai bine ca arhitectul sef nu participa la sedinte de CL, nu participa la comisii de urbanism, dar vedem in ziare tot felul de autorizatii de constructii ilegale. Mai mult, observam ca PUG-ul, cel mai important document al comisiei de urbanism si al activitatii Institutiei Arhitectului sef, treneaza de ani de zile. Pentru mine nu este simplu sa deschid acest subiect. Domnul Vericeanu are in PSD ramificatii importante (n.r. sotia sa este deputata Cristina Nechita), dar totusi, eu cred ca nu trebuie sa bagam sub pres gunoiul”, a spus consilierul PSD, Catalin Bulgariu.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here