In atentia ITM! Angajatilor de la Pizzeria Mamma Mia li se opresc abuziv sume de bani si nu li se respecta liberele, conform Codului Muncii

1
80

Odata iesiti din relatiile contractuale cu pizzeria Mamma Mia, tot mai multi angajati fac destainuiri despre abuzurile care se petrec in aceasta unitate de alimentatie publica. Un fost angajat al acestui local sustine ca patronul nu respecta zilele libere prevazute conform Codului Muncii si, mai mult, percepe de la fiecare angajat, in forma abuziva, suma de bani drept garantie.

Ce se petrece in aceasta societate a mizeriei din domeniul alimentatiei publice iesene, si nu numai, ar fi si un fapt insolit, despre care probabil, putini stiu, si anume: la Mama Mia, daca vrei sa te angajezi ti se opresc 500 de ron , un fel de garantie in caz ca pleci fara sa respecti preavizul. Asa abuz, pus pe masa ca fiind o conditie de angajare, e mai mult decat strigator la cer, e penal. Iar acesti 500 ron sunt opriti din salariu fara eliberarea vreunui document care sa ateste aceasta retinere. Pe langa asta, esti instiintat foarte degajat ca ai liber doar o zi pe saptamana, desi codul muncii din Romania, si din Europa ¨Civilizata¨ prevede 2 zile libere pe saptamana. In Europa se respecta aceste 2 zile libere pe saptamana, atentie: de sute de ani. Mentionez  ca am lucrat in Germania si Spania cu forme legale, deci  sunt in cunostinta de cauza. Mai mult, pentru ca finalizarea sa fie cireasa de pe tort, poti auzi de la duduia de la Resurse Umane, care te ¨ancheteaza¨ fara o atitudine formala, cum ca ti se face o favoare sau ti se da o sansa.. Mai pe scurt, vii la munca dar platesti, exigenta maxima si remuneratie minima”, sustine fostul angajat al pizzeriei.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here