„Tramvaiul Presei” iese astăzi din Depoul RATP pe străzile Iașului

0
56

Astăzi, la Iaşi va fi lansat „Tramvaiul Presei”. Este cel de-al cincilea tramvai ce va fi pictat cu vopsele National Paints, continuând amplul proiect „Iaşi – oraşul tramvaielor pictate”.
Tramvaiul a prins culoare în depoul RATP Iasi, sub îndrumarea lui Teodor-Stanciu Silviu, doctorand la Universitatea de Arte „George Enescu‟, împreună cu 5 tineri (Elena Diana Băcioiu; Adelina Ioana Boroș; Daria Pop; Irina Popa; Doina Gabriela Potorac) de la Facultatea de Arte și Arhitectura „G.M.Cantacuzino” Iasi, Liceul de Artă „Octav Bancila”, Asociaţia Pasionaţilor de Transport Public Tramclub Iaşi.
Tramvaiul Presei este prezentat publicului larg, astăzi de la ora 11:00 de Ziua Mondială a Libertății Presei în semn de apreciere şi gratitudine faţă de oamenii minunaţi din presa scrisă!
Vagonul aduce în prim plan, prin limbaj grafic, importanta institutiei presei in societatea contemporana, din punct de vedere istoric, social, educational si cultural.
Ansamblul grafic al vagonului este dispus pe un cadran alb, laturile oblice facând trimitere la forma unui ziar deschis. Întreaga compozitie este aplicata pe un fond de culoare gri ce sugereaza caracterul neutru al presei. Fondul de culoare gri reprezinta totodata suportul pentru inscriptionarea unor citate sugestive dedicate presei, ce apartin lui Albert Camus, Matthew Arnold si Walter Lippmann.
Salonul tramvaiului va fi personalizat cu o galerie foto ce contine materiale de arhiva si informatii interesante despre aparitia primelor ziare din lume si de pe teritoriul României.

sursa: Radio Iasi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 71