În Iaşi au fost amenajate cinci puncte de prim ajutor pre – medical

0
62

Începând de astăzi sunt instalate corturi climatizate în 5 puncte din Iași, respectiv Piața Mihai Eminescu (Casa Studentilor), Piata Unirii (Amandina), Piața Voievozilor, pietonalul Ștefan cel Mare și în zona Poștei din Podul Roș. Alături de aceste cinci corturi care sunt dotate cu surse de apă potabilă și cu instalații de climatizare mobile, mai funcționeaza in acelasi regim si centrele de cartier ale Primariei, tot in numar de cinci.

Aceste puncte de prim ajutor vor fi construite şi utilate de către Asociaţia Ambulanţa Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi şi vor fi racordate la utilităţi de către Primăria Muncipiului Iaşi. Costurile privind utilităţile vor fi suportate de Primăria Municipiului Iaşi, iar costurile de funcţionare vor fi asigurate de către Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi.

În primă fază, punctele de prim-ajutor vor fi funcţionale în momentul în care se emite cod galben, portocaliu sau roşu de caniculă sau ger, în timpul informărilor publice derulate de către Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi individual sau în colaborare cu alte instituţii medicale, de situaţii de urgenţă şi de ordine publică. Reprezentanţii asociaţiei care a iniţiat acest proiect preconizează ca, în anul 2019, aceste puncte să funcţioneze în regim permanent, cu personal medical instruit în acordarea primului ajutor pentru a acoperi mai bine solicitările ce vin din partea populaţiei. Termenul limită de implementare a proiectului este 1 decembrie 2018.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here