În Iași vor fi construite opt noi stații de reîncărcare a mașinilor electrice

0
70

Primăria continuă eforturile pentru reducerea efectelor poluării. În acest sens, în ședința Consiliului Local din 29 noiembrie, va fi dezbătut un proiect care prevede aplicarea Municipiului Iași la „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice în municipiile – reședință de județ”, în vederea realizării proiectului „E-move – Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în Municipiul Iași”.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 2.107.355,29 lei, cu TVA. Contribuția municipalității ieșene va fi de 167.490,33 lei, cu TVA, reprezentând 10% din valoarea eligibilă a proiectului, precum și susținerea cheltuielilor neeligibile pentru realizarea proiectului, în cuantum de 432.451,98 lei, cu TVA.

Implementarea proiectului va consta în amplasarea a opt stații de reîncărcare și a 16 locuri de parcare, destinate exclusiv reîncărcării autovehiculelor electrice. Amplasamentele vizate sunt următoarele: parcarea TVR (fosta clădire Romtelecom), parcarea Ciric, parcarea Spitalului Clinic „C.I. Parhon”, parcarea din șoseaua Națională nr.43, parcarea Agatha Bârsescu, parcarea CEC (strada Bărboi), parcarea Spitalului Clinic de Recuperare și parcarea Mitocul Maicilor.

În prezent, în Municipiul Iași sunt înmatriculate 28 de vehicule electrice și 519 vehicule hibrid. Infrastructura de alimentare a acestora este realizată de 15 stații de încărcare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here