Încă patru țări au intrat în zona roșie. Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat

0
57

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunţat, joi seară, care sunt principalele modificări ale listei ţărilor cu risc epidemiologic. În zona roșie au intrat Slovacia, Insulele Feroe, Singapore și Leshoto.
Persoanele nevaccinate intră în carantină timp de 14 zile la revenirea în România din țările aflate în zona roșie, indiferent dacă prezintă sau nu un test negativ. România se află și ea pe lista roșie, care, deși e adoptată la nivelul țării noastre de CNSU, este întocmită de ECDC (Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor). Acest lucru îi afectează nu pe cei care vin în România, ci pe cei care călătoresc din România către alte state – aceștia vor trebui să se supună măsurilor impuse de țara de destinație la sosirea dintr-o țară „roșie”.
În zona galbenă au intrat Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Belarus, Groenlanda, Aruba și Polinezia Franceză (din zona roșie, în urma scăderii incidenței) și Andorra, Iordania și Insulele Cayman (din zona verde, în urma creșterii incidenței). Românii care se întorc din aceste state vor evita carantina de 14 zile dacă prezintă dovada vaccinării (cu minimum 10 zile înainte de data sosirii în țară) sau un test PCR nu mai vechi de 72 de ore. Singurele excepții de la această regulă sunt copiii și adolescenții până în 16 ani, care nu stau în carantină dacă au un test PCR negativ, precum și persoanele care petrec mai puțin de 72 de ore în România, care nu intră nici ele în carantină dacă au un test COVID negativ, respectiv cei care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.
În zona verde au intrat: Norvegia, Azerbaidjan, Tunisia, Libia, Jamaica, Fiji, Mauritius și Insulele Turks și Caicos.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 85 = 91