Inca un an pierdut pentru Iasi, cu Chirica la butoane. A facut cunoscut Iasul prin calitatea sa de inculpat si a umflat conturile infractorilor din imobiliare

0
71

În urmă cu un an, scrutinul de la Iasi i-a adus primarului Mihai Chirica un nou mandate. La un an de la acest nefericit eveniment pentru Iasi, Chirica iese in fata iesenilor si face un scurt bilanț al primului an din actualul mandate.
Instituțiile locale fundamentale – Primăria, Consiliul Județean și Prefectura – (galbene prin excelenta) au colaborat permanent, vechile blocaje din mandatul anterior fiind depășite! Iașul are în sfârșit o echipă unită (in fapte penale) la conducere. În pofida pandemiei de COVID-19, Iașul a continuat să funcționeze în anul 2021 în parametri normali, recuperând întârzierile din 2020 în toate domeniile. Dovezi că Iașul și-a revenit complet sunt atât rezultatele bune din economie, proiectele derulate de Primăria Municipiului Iași, dar și de alte instituții (Consiliul Județean, universități, spitale, companii private), cât și cuvintele foarte frumoase despre venite din partea celor care au vizitat în ultimul an orașul nostru! Este nevoie ca și la nivel central să dăm startul tuturor reformelor pe care le-am promis în campania electorală și cu ajutorul cărora am câștigat alegerile parlamentare! Pentru că, în această perioadă, din păcate, nu putem despărți politica și administrația de criza sanitară, mă văd obligat să lansez un nou apel populației Iașului să se vaccineze în continuare”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Dupa acest patetic intro in problemele de forma ale urbei, Chirica continua sa bata campii, sustinand ca fondurile europene au fost utilizate eficient la Iași
În perioada 2016 – 2020 fondurile nerambursabile atrase de Primăria Municipiului Iași au depășit pragul de 1 miliard de lei: proiecte cu finanțare nerambursabilă: 1.284.372.717,52 lei (circa 260 de milioane de euro – la un curs al monedei euro de 4,94 lei), din care proiecte deja semnate: 987.516.037,4 lei (circa 200 de milioane de euro). Spre comparație, în exercițiul bugetar european 2007 – 2013, prin Programul Operațional Regional, Primăria Municipiului Iași a atras proiecte europene în valoare totală de 601.595.037,46 lei (circa 122 de milioane euro, la cursul din prezent), proiectele fiind finalizate la sfârșitul anului 2015.
Calitatea modului în care au fost întrebuințate fondurilor europene a fost reflectată în creșterea calității vieții ieșenilor. Perioada 2020 – 2021 este caracterizată de numeroase performanțe obținute în domenii variate, de la infrastructura de transport până la educație și protecția mediului.
Iașul dispune acum de infrastructură și transport public verde, modern, intelligent. Tot în direcția combaterii poluării și asigurării unui mediu curat se înscriu și proiectele de amenajare a zonei de agrement C.A. Rosetti și a patru oaze de verdeață în cartiere.
Educația este prioritară pentru municipalitate, în acest domeniu fiind făcute o serie de investiții importante, precum construirea grădinițelor Dacia, Bucium și PP13, modernizarea campusului Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi”, realizarea proiectului centrului multifuncțional Cicoarei. Preocuparea municipalității pentru asigurarea calității serviciilor publice și a utilităților se regăsește în modernizarea sistemelor de termoficare și iluminat public, precum și în reabilitarea energetică a Spitalui Clinic de Recuperare. În domeniul medical, proiectul construcției Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat, fiind semnat deja un contract de finanțare cu Banca Europeană de Investiții în valoare de 250 de milioane de euro. Fondurile europene și-au găsit o finalitate estetică și prin restaurarea Mănăstirii Frumoasa și a Palatul Braunstein, urmând Muzeul de Istorie Naturală și Baia Turcească”
, sustine Chirica.
La capitolul investiții din bugetul local, Chirica face un pomelnic de lucrari care au fost atribuite firmei de casa, Conest.
Afirmatiile primarului, facute din birou, sunt infirmate de oamenii din strada, care percep o realitate direct ace le ingreuneaza viata zi de zi..
Un an de mandat: Traficul rutier e blocat, ați retrogradat echipa de fotbal a orașului, 0 efort în privința construcției unei săli polivalente decentă pt secolul 21, ați căpătat rolul de inculpat în două dosare, ați făcut circ la orice ședință a CL mai bine de 6 luni cu usr ul și papagalii dumneavoastră, ați sufocat Iașul cu tot felul de construcții ilegale (vedeți clădirea de la Familial), vă lăudați cu niște tramvaie aduse la inițiativa ministerului transporturilor. Felicitări și la câți mai mulți ani în mandatul care trebuie!”, spune Alexandru Mihai
Vorbiți de investiții în infrastructura rutieră, dar nu sunteți în stare să veniți cu soluții pentru traficul supra-aglomerat de zi cu zi. Dimpotrivă, veniți cu modificări tâmpite și închideți orașul pentru orice eveniment. Fabulați, domnule primar! , sustine si Raluca Ciorneiu.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here