Deputata PSD, amanta de interlop, ameninta ziaristii cu procese daca scriu fara sa ii ceara consimtamantul

0
161

Redactia aktual24.ro s-a trezit, miercuri seara, cu o notificare halucinanta transmisa de deputatul PSD Laura Vicol Ciorba prin care li se atrage atentia, pe un ton ascutit, ca nu au avut aprobare sa scrie despre ea si ca trebuie de urgenta sa stearga toate, chiar toate articolele care fac referire la activitatea ei.
In ce fel de societate crede Vicol Ciorba ca traieste sau, mai degraba, ce fel de Romanie si-ar dori aceasta reprezentanta de varf a PSD? Noul PSD, atat de trambitat de Marcel Ciolacu, pare sa fie chiar mai sinistru decat cel al lui Liviu Dragnea. In timpul Regimului Dragnea nimeni din presa nu s-a confruntat cu o astfel de act de cenzura agresiva din partea vreunui ales PSD. Sa publici articole doar cu aprobare din partea celor vizati este ceva demn de regimurile negre din Coreea de Nord sau din stanurile care au facut parte din Uniunea Sovietica“, sustin ziaristii de la aktual.ro.
Ce a deranjat-o pe deputata PSD Vicol Ciorba? Faptul ca aktual24.ro a adus aminte ca a fost iubita lui Leo de la Strehaia, condamnat ieri definitiv la inchisoare cu executate pentru evaziune fiscala. Ea sustine ca aceasta informatie aduce „o atingere grava a vietii mele private, a reputatiei si/sau imaginii mele”. In primul rand, informatia este publica si se regaseste deja in numeroase alte publicatii. In al doilea rand, informatia are releventa in acest context intrucat Laura Vicol Ciorba este membra a Parlamentului si, mai mult decat atat, a importantei Comisii Juridice a Camerei Deputatilor. In calitate de parlamentar ea a avut si, cu siguranta, va avea in continuare initiative de modificare a legislatiei penale. Ea s-a remarcat deja prin numeroase atacuri violente la adresa procurorilor, fiind vizati in special procurorii DNA si DIICOT, cei care se lupta cu marea coruptie si cu marii infractori de teapa lui Leo de la Strehaia. De exemplu, in 2019, Vicol Ciorba anunta ca „DNA trebuie desfiintata, sunt niste monstri care distrug oameni”.
Prin urmare, este de interes public sa fie reliefat anturajul, trecut si prezent, al unui parlamentar care propune legi cu un impact major asupra societatii. Iata cum a prezentat-o Olguta Vasilescu, sotia inculpatului Claudiu Manda, pe Vicol Ciorba inainte de alegeri: „La comisia Juridica varful de lance va fi Laura Vicol, un avocat foarte cunoscut, un avocat de Inalta Curte, care va sti tot ceeea ce este necesar de modificat in legislatie in urmatorii ani” .
Ce ar insemna daca Vicol Ciorba ar avea castig de cauza in instanta impotriva publicatiei aktual24.ro pe aceasta speta? Adica sa nu mai fie scrise articole decat cu aprobarea ei si sa fie sterse toate articolele care o vizeaza. Asta ar insemna pur si simplu moartea presei independente in Romania. S-ar crea un precedent prin care orice politician va putea invoca drept „prejudiciu la adresa imaginii si reputatiei” orice articol critic, astfel incat toti jurnalistii vor trebui sa scrie doar despre maretele realizari ale alesilor pentru a nu fi dati in judecata. Si asta numai dupa ce vor cere aprobare in prealabil. Nu este asta Coreea de Nord?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here