Începe admiterea la facultățile USV Iași, în domenii vitale pentru viitor

0
57

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV) va începe de luni, 12 iulie admiterea pentru cele patru facultăți, care oferă studii universitare de licență cu recunoaștere europeană, pentru șaptesprezece specializări din topul cerințelor pieței muncii.

Pentru admiterea din iulie 2021, absolvenții de liceu au la dispoziție peste 1000 de locuri, dintre care 759 locuri sunt cu finanțare de la buget, iar 269 locuri sunt cu taxă. Tot cu finanțare de la buget mai sunt încă 18 de locuri prevăzute pentru absolvenții liceelor din mediul rural.

În perioada 12 – 23 iulie 2021, va avea loc înscrierea candidaților pentru admiterea la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară, atât online, pe http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților.

Precizăm că, admiterea la toate specializările facultăților USV Iași, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%). De asemenea, conform metodologiei, în perioada 24 – 28 iulie, va avea loc înmatricularea candidații declarați admiși.

Toți studenții USV Iași beneficiază de numeroase facilități, condiții moderne de studiu, baze de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, ateliere de microproducție pentru bere, procesare lapte, procesare carne, patiserie și panificație, cazare în campusul studențesc format din cămine dotate cu săli de bucătărie și cu spălătorie, precum și de o bază sportivă completă la care au acces gratuit.

Pentru tinerii interesați de studiile de masterat la USV Iași este important de precizat că admiterea continuă până pe 14 iulie, dacă actele sunt depuse online și până pe 15 iulie pentru cei care vor depune dosarul la sediul facultăților, urmând ca interviul să aibă loc pe data de 16 iulie 2021.

Detalii pe www.uaiasi.rowww.uaiasi.ro/admitere

https://www.facebook.com/uaiasi/

Informații suplimentare se pot obține prin telefon sau WhatsApp la numărul 0757 011416 sau pe e-mail, la adresa admitere@uaiasi.ro.

Aida POPA

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here