Inchisoare cu suspendare pentru sefa cancelariei Camerei de Comert, mana dreapta a lui Mihail Vlasov, pentru delapidare si fals

0
72

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Stefanescu Cornelia Liliana, șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., cu privire la săvârșirea infracțiunilor de delapidare în formă continuată si fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În perioada 2008-2014, inculpatul Vlasov Mihail, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., abuzând de prerogativele funcției deținute, a întreprins demersuri pentru promovarea unor interese private, în detrimentul entității pe care o reprezintă, cu repercusiuni negative în planul climatului investițional, reducând, totodată, eficiența măsurilor adoptate la nivel public pentru susținerea și dezvoltarea economică internă.

Astfel, în perioada respectivă, Vlasov Mihail și alte persoane din conducerea Camerei și a S.C. Romexpo S.A., printre care și inculpata Ștefănescu Cornelia – Liliana, în calitate de șefă a cancelariei Camerei de Comerț și Industrie a României – C.C.I.R., prin actele și faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor celor două organizații, respectiv prejudiciul total cauzat bugetului C.C.I.R. fiind de 54.342.145 lei iar prejudiciul total cauzat bugetului S.C. Romexpo S.A. este de 6.086.741 lei.

Concret, Ștefănescu Cornelia – Liliana, în calitate de sefa a cancelariei Camerei de Comert, in baza împuternicirii primită din partea președintelui C.C.I.R., a semnat trei contracte prin care au fost direcționate fonduri din bugetul acestei instituții către diverse persoane și societăți, în scopul sprijinirii intereselor de afaceri ale lui Vlasov sau ale unor membri de familie ai acestuia.

În prezența apărătorului ales, inculpata Ștefănescu Cornelia – Liliana a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Ștefănescu Cornelia – Liliana va presta, o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei în raza căreia are stabilit domiciliul sau locuiește în fapt. Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Ștefănescu Cornelia – Liliana, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Iași. În același dosar continuă efectuarea de acte de urmările penală față de Vlasov Mihail, Vlasov Ingrid și Nedelcu Marian.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here