Laura Bretan si Proconsul sustin un concert caritabil la Iasi, pentru 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope

0
64

Fundatia Star of Hope Romania deruleaza in cursul lunii decembrie 2016, campania ”Împreună în Lumea Mea și-a Ta”, în parteneriat cu Primăria Iași și Federația Organizațiilor de Părinți care au Copii cu Dizabilități cu scopul schimbării atitudinii/mentalității față de copiii și tinerii cu dizabilități. Evenimentele care se regasesc in programul campaniei sunt deja tradiție, respectiv împodobirea Bradului ”Speranței și al Solidarității”, eveniment care va avea loc pe 2 decembrie 2016 ora 11.00, prin care se marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități. Bradul va fi amplasat în fața Primăriei Iași, pe pietonalul Ștefan cel Mare.
Anul trecut au participat peste 300 de persoane, autorități, specialiști, medici, elevi și cadre didactice, părinți și membri ai comunității care au dorit să solidarizeze cu copiii și tinerii cu dizabilități. Preconizăm că în acest an vor participa un număr cu mult mai mare decât anul precedent”, a declarat Adina Mihalachiuta, PR Star of Hope Romania.
Un al doilea eveniment care va marca aceasta campanie este Gala ”Star of Hope” Romania, ce se va produce in ziua de 15 decembrie 2016, ora 17.00, la Teatrul Luceafărul din Iași, în cadrul căreia Laura Bretan, – câștigătoarea Românii au Talent 2015 – și formația Proconsul vor susține un concert caritabil pentru cei 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania. Moderatorii evenimentului vor fi Irina Păcurariu și Horia Gumeni.
Obiectivele acestei campanii sunt informarea şi sensibilizarea comunităţii privind problemele cu care se confruntă familiile cu copii cu dizabilităţi, schimbarea atitudinii/mentalității față de copiii cu dizabilități, mai multă înțelegere, deschidere, acceptare în comunitate (grădinițe, școli, licee etc) si strângerea fondurilor necesare susţinerii celor 325 de copii cu dizabilități din centrele Fundației Star of Hope Romania (terapie comportamentală, logopedie, kinetoterapie, terapie prin joc, formare abilități de viaţă zilnică) pentru integrare în grădiniţe şi şcoli de masă. Beneficiarii directi ai campaniei sunt 325 copii cu dizabilități din cele 5 Centre de Zi înființate de Fundația Star of Hope Romania, în regiunea de Nord-Est a României (Iași, Botoșani, Bârlad, Vaslui și Dorohoi).
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here