Incident incredibil cu celebra artistă Naarghita, în holul Hotelui Unirea din Iaşi

0
110

În urma artistei care în anii ’70 primea autocare de flori de la admiratori, cea care i-a furat inima actorului indian Raj Kapoor, milionară în dolari, dar care a murit singură într-o garsonieră închiriată în Bucureşti, în care trăia cu 40 de lei pe lună, au mai rămas încă multe poveşti de spus. Rudele Naarghitei povestesc, la aproape un an de la moartea artistei, despre viaţa pasională şi în acelaşi timp discretă şi necunoscută a Naarghitei. Una dintre întâmplările care dau valoare de legendă acestei iubite artiste s-a petrecut la Iaşi, la sfârşitul anilor ’70, în urma unui concert al artistei.

Naarghita era o femeie foarte frumoasă, foarte curtată. Şi eu, cât eram de tânără, îmi dădeam seama că bărbaţii din jurul ei o adorau, o divinizau, dar nu ştiu ce era în sufletul ei. Eram la Iaşi cu Narghita…, cred că avea atunci 40 de ani. Eram la Hotel Unirea şi ne îndreptam dinspre recepţie spre scări când, nişte tineri, studenţi bănuiesc, văzând-o cât e de frumoasă, pentru că era ca o trestie, o frumuseţe…, mai mult de 20 de ani nu-i dădeai,  au încercat să o agaţe. Cei de la recepţie, care au văzut, le-au făcut semne disperate “E doamna Naarghita!”. Reacţia acelor tineri, care vroiau pur şi simplu să agăţe o fată frumoasă, s-a transformat brusc în veneraţie. Nu ştiu cum să îşi ceară scuze că au îndrăznit să se gândească că măcar ar putea să o întâlnească şi să-I vorbească, darmite să-i propună ceva”, îşi aminteşte  Maria Sfichi, verişoara Narghitei.

Naarghita, pe numele adevarat Maria Amarghioalei, si-a descoperit pasiunea pentru muzica si dansuri indiene dupa ce a vizionat filmul “Vagabondul” in regia lui Raj Kapoor, pelicula pe care a revazut-o de peste cincizeci de ori.

La invitatia prim-ministrului Indiei, Indira Gandhi, Naarghita a vizitat New Delhi, unde a avut ocazia sa-l cunoasca personal pe idolul sau, actorul si regizorul indian Raj Kapoor. Cei doi au legat o prietenie stransa, iar artistul indian Raj Kapoor s-a indragostit de ea: “M-am rugat la Dumnezeu sa nu-mi ceara mana. Imi anulam cariera, nu se pot face doua cariere, casatoria sau cariera. Am respectat Romaia si India la fel de inalt. Pana la 1 milion de dolari mi s-a oferit numai pentru un interviu si un cantec”.

Artista a presimtit moartea mamei sale, Aneta, pe care a iubit-o enorm. Aceasta a facut pneumonie si nu a mai putut fi salvata in ciuda eforturilor Naarghitei si ale medicilor.  Pierderea parintilor, a fratelui sau, a lui Raj Kapoor si a altor oameni deosebit de importanti pentru ea, i-au provocat o suferinta enorma: “Am deschis Biblia si zice: “Nu o mai cauta ca a murit” Ei, cum sa moara mama mea? Am inchis. Iara “Nu o mai cauta ca a murit”. Zic: “Hai, doamne, cum sa moara mama mea..” De trei ori mi-a spus. Dupa moartea mamei si a fratelui meu am rezistat, am ramas pe verticala, totusi agatata de piciorul lui Dumnezeu si in ziua de astazi, dar eu merg mai departe”, a spus emotionata Naarghita. Artista a murit singură în garsoniera unde locuia cu chirie în Bucureşti şi a fost găsită  dupa 4 zile de nepoata ei, care a spart uşa după ce nu mai primise niciun semn de la ea Avea 73 de ani şi de mai multă vreme trăia în sărăcie, cu o raţie de 40 de lei pe lună. Nu a avut niciodată pensie sau un venit constant, pentru că, în vremea când ţinea concerte şi lansa albume, din care câştiga zeci de mii de lei, nu încheia contracte.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here