Incident pe Bahlui! A incercat sa fure barajul plutitor pus sa opreasca poluarea de pe Bahlui

0
64

Actiunile institutiilor iesene de indepartare a efectelor scurgerii de substante toxice in albia raului Bahlui au inregistrat si un incident neplacut pentru al carui autor, in urma cu 27 de ani s-ar fi rezervat un scaun electric sau o viata la Canal. Un inconstient a incercat sa profite de dezastrul ecologic de la Iasi si a avut o tentativa de a fura chiar barajul pe care angajatii de la Apele Romane l-au pus in calea substantelor toxice deversate de la un transformator de pe platforma Fortus.

Se pare că în afară de lupta cu poluarea, cei de la Apele Române trebuie să lupte și cu hoții…Noaptea trecută o persoană a încercat să fure o porțiune dintr-un baraj plutitor din zona Cartierului Mircea, dar a fost observat la timp și a fugit”, a spus prefectul Marian Grigoras.

O astfel de tentativa de furt a fost aspru criticata de internauti, care au catalogat gestul individului, drept un act de sabotaj care, in alte vremuri, ar fi fost pedepsit capital.

Era o lege înainte, in legatura cu hotii care profita pe timpul unor dezastre, catastrofe, calamitati…Cum erau prinsi, erau impuscati pe loc…N-o fi chiar catastrofa, dar nu e doar furtul unui obiect (tentativa) este un act de sabotaj cu repercusiuni directe sau indirecte asupra unui număr mare de oameni si a mediului, pe o arie mare. Nenorocitul trebuie căutat – sa infunde puscaria (unde probabil va fi mai fericit – 3 mese pe zi, fructe- totul calculat nutritional pentru a-i asigura aportul de vitamine si minerale”, a spus ieseanul Petru Cazacu.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

92 − 85 =