Incident tragic la Primărie.O batrana a murit in timp ce astepta la coada, la Finantele municipale

0
61

Astăzi, 4 februarie, în jurul orei 10.00, la etajul 1 al Corpului B al Primăriei Municipiului Iași a avut loc un incident soldat cu decesul unei persoane de sex feminin, M. V., în vârstă de 68 de ani.

M.V. a venit la sediul menționat pentru a rezolva o problemă de natură fiscală, care viza regimul juridic al locuinței în urma decesului soțului acesteia, survenit în urmă cu circa două luni. M.V. a fost îndrumată de polițistul local care asigură accesul contribuabililor în clădire la camera 3 de la etajul 1. Persoana s-a așezat pe un scaun pentru a-și pregăti documentele în vederea rezolvării problemei pentru care venise. La un moment dat, angajații din cadrul Compartimentului Registratură Persoane Fizice al Centrului de Informații pentru Cetățeni au auzit scaunul căzând și, împreună cu mai mulți contribuabili aflați în incintă, au intervenit în ajutorul femeii. Întrucât aceasta nu răspundea ajutorului oferit, un contribuabil a început să realizeze manevre de resuscitare, anume masaj cardiac. În același timp a fost apelat numărul unic de urgențe 112 în vederea anunțării evenimentului.

Ambulanța a fost așteptată în parcarea din spatele instituției, iar la venirea acesteia echipajul medical a urcat de urgență la locul la care se afla persoana cu probleme și a început manevrele de resuscitare. Acestea au fost realizate aproximativ 40 de minute, după care a fost declarat decesul. Ulterior, la fața locului au venit și polițiști din cadrul Secției a 3-a de Poliție pentru a constata cele întâmplate, iar apoi a sosit și un echipaj de la Institutul de Medicină Legală pentru a ridica corpul decedatei.

Din informațiile primite de angajații municipalității de la o vecină care o însoțea, femeia avea antecedente medicale, mai exact afecțiuni cardiace, de care avea cunoștință și medicul de familie al acestei.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here