Interese obscure care vor afecta Iasul! Alexe si Muraru, singurii politicieni care au refuzat sa sustina infiintarea Parcului Natural Codrii Iasilor

0
76

Studiul științific pentru infiintarea Parcului Natural Codrii Iasilor este aproape gata, fiind importantă susținerea teritorial-administrativă, dar nu numai din partea primarilor. Consiliile locale, Consiliul Județean – toate pot ajuta – sau încurca – demersul activistilor de mediu. La Iasi, majoritatea partidelor politice susțin desemnarea Parcului Natural – o propunere echilibrată pentru oameni si natură.
De la PSD, atât Bogdan Cojocaru (candidat Presedinte CJ) cât si Bogdan Balaniscu (Candidat Primaria Iasi) au semnat angajamentul.
Mai mult, ca prefect de Iasi Bogdan Cojocaru ne-a ajutat în două rânduri convocând primarii pentru prezentări si dezbateri pe tema parcului, si este de-asemenea președinte de filială Iasi. De la PSD au mai semnat candidați la CJ, Virgil Popa candidat la primăria Pascani, precum si 31 de membri, majoritatea de la Miroslava. Costel Alexe (candidat PNL Presedinte CJ, actual Presedinte CJ) nu a semnat angajamentul, desi a ajuns în mod cert la el. Fost Ministru al Mediului, ne-a fost foarte greu să ajungem la o audiență la el ca Presedinte CJ, iar când am ajuns a trimis un consilier care a respins ideea unei angajari. Mihai Chirica (candidate Primarie, actual Primar) a semnat un angajament similar in 2022, la evenimentul făcut cu Greenpeace. Acum nu a semnat în nume propriu dar am primit un angajament semnat de la Spații Verzi. Nici președintele filialei PNL Iasi, Alexandru Muraru, nu a semnat angajamentul desi ne-am asigurat că l-a primit“, a declarat Mihai Diac, liderul platformei Codrii Iasului.
Atât Petru Movilă (candidat Presedinte CJ) cât si Marius Bodea (candidat Primărie Iasi), ambii din partea ADU (USR, PMP, FD) au semnat angajamentul. Stefan Tanasa, președinte de filială Iasi, si-a asumat si el susținerea demersului. Au mai semnat candidați la CJ si CL Iasi.
De la REPER si-au asumat susținerea co-presedinții partidului la nivel național, Ramona Strugariu si Dragos Pislaru, precum si europarlamentarul Dacian Ciolos! Acest lucru ne dă încrederea să mai abordăm conducători de la nivelul național, unde se iau multe decizii relevante si pentru Parc Natural Codrii Iasilor. A mai semnat candidata la europarlamentare Ana-Maria Boghean”, a sustinut Mihai Diac.
CURAJ/R-ECO susțin desemnarea Parcului Natural Adrian Apostolache (candidat Presedinte CJ) si Cosette Chichirau (candidata Primaria Iasi, presedinte partid).De la Partidul Verde si-a asumat susținerea Victor Chirila, Presedintele filialei Iasi. De la AUR a semnat memoriul de susținere Tudor Ciuhodaru, candidat la Primăria Iasi. iar de la Partidul LEU susține desemnarea Parcului Natural Ioan-Sebastian Buduroi, candidat la Primăria Iasi.
Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here