Interesele imobiliare ale familiei Nita, pe 50 de hectare de teren aflat in patrimoniul liceului din comuna

0
47

În ciuda adreselor înaintate de către MEC şi a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Iaşi prin care se atrage atenţia asupra faptului că Liceul Tehnologic Agricol M. Kogalniceanu din comuna Miroslava are titlu de proprietate pe 50 hectare de teren intravilan, ce nu poate fi anulat prin dispoziţii de Consiliul Local, Primăria Miroslava solicită printr-o manieră abuzivă cedarea proprietăţii.

Dorim să atragem atenţia domnului Primar Vasile Niţă că suntem în posesia unor adrese din partea instituţiei pe care o conduce şi care încalcă flagrant legile în vigoare. Dreptul de proprietate este consacrat de Constituţia României la articolul 44, alin. 2 ,,proprietatea privată este garantată şi ocrotită în mod egal de lege indiferent de titular”. Prin urmare, solicităm o monitorizare a cazului de la Liceul ,,Mihail Kogălniceanu” din Miroslava de către Prefectura Iaşi – instituţie cu atribuţii în acest sens”, a declarat Laviniu Lacusta, presedinte USLIP Iasi.

Uniunea sindicala va monitoriza cu foarte multă atenţie ceea ce se întâmplă din acest punct de vedere în localitate şi dacă va fi cazul vom face adrese şi la instituţiile competente în ceea ce vizează răspunderea inclusiv penală.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 5 = 5