Interventii rapide, cu vehicule de ultimă generatie, la CTP Iasi

0
59

Primăria Municipiului Iași și Compania de Transport Public (CTP) Iași se aliniază tot mai mult politicii Uniunii Europene de îmbunătățire a calității aerului prin reducerea poluării atmosferice. Astfel, parcul auto al CTP Iași a fost dotat cu vehicule ultramoderne pentru intervențiile tehnice în cazul vagoanelor, al infrastructurii de tramvai și al autobuzelor.

În Depoul Gară au intrat recent două autospeciale pentru intervenție la înălțime, la rețeaua electrică de tramvai, marca IVECO. Acestea sunt echipate, printre altele, cu motoare diesel Euro 6 cu sistem de absorbție a noxelor cu aditivi de tip AdBlue, cu  platforme de lucru cu posibilitate de rotire de 450 de grade, până la limitarea mecanică, și se pot ridica până la 9,2 metri.

Pentru intervențiile rapide în cazul autobuzelor a fost achiziționată o autospeciala MAN, care este un atelier mobil foarte performant și necesar în orice situație neprevăzută. Noul autovehicul este prevăzut, printre altele, cu un motor diesel Euro 6, o macara pivotantă pentru încărcarea anvelopelor direct în atelier, în timpul activității în stradă, un grup electrogen multifuncțional și un dispozitiv de tractare auto cu masa de 12 tone.

De asemenea, au mai fost achiziționate și două autoutilitare marca Ford, cu dotări moderne, necesare pentru intervențiile imediate la calea de rulare a tramvaielor și nu numai.

Toate dotările de ultimă generație ale acestor vehicule înseamnă timpi foarte reduși de intervenție a echipelor CTP Iaș, dar și condiții de lucru moderne pentru angajați.

Aceste investiții fac parte din programul Primăriei Municipiului Iași de modernizare a transportului public și de reducere a poluării, program care include și achiziționarea, cu fonduri europene nerambursabile, a 32 de tramvaie noi și a 44 de autobuze electrice.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1