Investiţie de 11 milioane de euro racordată la… radiator

0
85

Mai marii Primăriei au chemat presa în această dimineaţă, într-o sală de ping pong de la Ciric, pentru a face public faptul că au încheiat toate lucrările din proiectul de 11 milioane de euro.
Echipa de proiect dar şi ziariştii au stat înfofoliţi pe scaune, ori s-au strâns lângă cele 6 radiatoare aduse special pentru a marca evidenţa că cei 11 milioane de euro s-au dus pe …apa Ciricului.
Ei, am adus astea acu, că a fost conferinţa, dar or să fie luate pentru că iarna nu ţinem deschis”, a spus un oficial al Primăriei Iaşi.
Deschis nu va fi de altfel niciunul dintre obiectivele de la Ciric, excepţie făcând aleile de promenadă şi cele câteva gherete ale paznicilor care vor tăia frunză la câini până la primăvară.
Nu cred că alţii vor reuşi în perioada imediat următoare să acceseze o sumă de peste 46 de milioane de lei ca să construiască o astfel de bază de agrement care este cea mai modernă din Moldova”, a spis viceprimarul Mihai Chirica.
Practic, ce oferă cea mai modernă bază de agrement din Moldova:
1)un telescaun ce a costat 6,4 milioane de lei, despre care chiar primarul Gheorghe Nichita spunea că este o investiţie inutilă. „Recunosc că, da, este o investiţie inutilă care nu-şi arată roadele astăzi, dar e posibil ca, în viitor, să-şi arate roadele. Poate că astăzi nici eu nu pot să explic foarte bine această investiţie că nu se vede utilitatea foarte clar”, a declarat edilul Iaşului.
2)6 terenuri de tenis de câmp şii 3 terenuri de sport multifuncţionale ce pot fi folosite doar vara, deoarece nu sunt acoperite
3)piscine pentru copii şi adulţi care, de asemenea, nu pot fi întrebuinţate decât în anotimpul călduros
4)650 de locuri de parcare care stau mai mult goale, chiar şi în sezonul estival
5)cârciumi precum Skin sau Golden Stione care deversează apele uzate şi dejecţiile în Lacul Ciric
6)o facilitate extraordinară pentru privaţi de a-şi construi unităţi de cazare, deoarece proiectul public nu a prevăzut astfel de investiţii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here