Ultimele SF-uri ale Primăriei – telegondole peste Ciric şi gondolieri pe luciul apei plin de nuferi

0
92

Recepţia bazei de agrement Ciric, al 4-lea proiect finalizat la Iaşi pe fonduri europene, nu a fost una tocmai fericită pentru edili. Aceştia au fost nevoiţi să răspundă unora dintre întrebările indiscrete ale presei, legate în special de obiective construite de mântuială în cadrul proiectului. Unul dintre aceste obiective, şi cel mai flagrant, a fost telescaunul care merge printre bălării câţiva metri, de regulă la inaugurare şi la vizitele oficiale, iar apoi şade înţepenit în repaos, luni de zile.

„Această investiţie e discutabilă. În momentul de faţă, telescaunul serveşte o lungime de traseu care permite traversarea de la parcare către piscine. De fapt ăsta a fost şi scopul, ca să nu se mai ducă ieşenii cu maşinile până la piscină, să-şi parcheze maşinile prin pădure, ci să-şi pună maşina în parcările de sus şi să se deplaseze către piscine cu telescaunul”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Întrebat fiind dacă este în asentimentul superiorului său, primarul Gheorghe Nichita, care a fost prins descoperit luna aceasta şi a spus că telescaunul este o investiţie inutilă, Chirica a declarat:

Eu nu aş opta neapărat pentru o investiţie inutilă. Pentru cei care au folosit telescaunul nu este aşa, şi recomand la toţi să-l folosească. Pe viitor, dorim ca acest telescaun, sau de ce nu, telegondole, să  traverseze Lacul Ciric de pe un mal pe altul. O astfel de investiţie privată sau cu fonduri de la buget, va depinde foarte mult şi de atractivitatea pe care o va avea sectorul privat. Sunt deja câtea solicitări pentru telegondole sau telescaune care să treacă Ciricul. În perspectiva extinderii telescaunului până pe malul stâng se are în vedere şi reamenajararea taberei pentru copii”.

Telescaunul de la Ciric, care nu a funcţionat decât o vară, a costat 6,4 milioane lei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here