Investitii de ordinul a zeci de milioane de euro la o societate ieseana. Vezi care este bugetul prins in programul de investitii al ApaVital pe 2016

0
45

Prin intermediul raportului de de activitate, prezentat astazi de conducerea societatii de apa -canal a judetului Iasi, ApaVital, au fost facute cunoscute investitiile facute de societate pe parcursul anului trecut, precum si programul de investitii pe acest an.
Astfel, din punct de vedere al capacitatilor fizice, în anul 2015 s-au pus în funcţiune 163 km retele de alimentare cu apă, din care 148 km reprezintă extinderi atât în municipiul Iaşi, cât şi în zonele rurale. O caracteristică aparte pentru anul 2015, o reprezintă implicarea din ce în ce mai mare a unităţilor administrative teritoriale din judeţ în realizarea investiţiilor orientate cu precădere spre extinderea reţelelor de alimentări cu apă. Implicarea UAT-urilor s-a materializat prin incheierea unui număr mare de acorduri de parteneriat/convenţii prin care cele doua parti (SC APAVITAL si Comuna) convin modalitatea de colaborare in realizarea infrastructurii tehnico-edilitare. Astfel, la nivelul anului 2015 s-au încheiat un număr de 18 de asemenea convenţii aflate în diferite stadii de implementare.
S-a reabilitat sistemul de alimentare cu apă a comunei Valea Lupului in proporţie de 88% , reabilitare-consolidare rezervoare 2 x 5000 mc Şorogari în proporţie de 85% , conductă de aducţiune şi staţie de pompare Lunca Cetăţuii-Cercu în proporţie de 72%. Referitor extinderii retelelor de apă şi canalizare, inclusiv staţia de tratare apă potabilă Hârlău, s-a realizat aproximativ 45% din proiect. Cu privire la punerea în siguranţă a aducţiunii Timişesti în zona traversăriilor răurilor Moldova şi Siret, proiectul s-a realizat in proporţie de 75%.
Pentru anul 2016, valoarea programului de investitii propus a se realiza din surse proprii este de 31.8 milioane lei (inclusiv cofinantare fonduri de coeziune) si din fonduri externe de 60.6 milioane lei (fara T.V.A.).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =