Invitatie la afaceri pentru liceenii din Iasi. O asociatie din Iasi dezvolta abilitatile antreprenoriale ale tinerilor

0
56

Asociatia Crestin – Umanitara „Slujirea Vietii” si partenerii sai Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Colegiul Tehnic de Constructii si Transporturi Iasi, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” si Colegiul Tehnic “Ioan C. Stefanescu”, lanseaza proiectul “Tinerii de azi, Liderii de maine”, finantat de Primaria municipiului Iasi.
Proiectul se va desfasura pe o perioada de 3 ani, in 3 etape distincte, incepand cu data de 8 august 2016. In fiecare etapa vom avea 5 parteneri – 5 institutii de invatamant preuniversitar din Iasi.
“Tinerii de azi, liderii de maine” si-a propus sa creeze diferite situatii de invatare intr-un cadru protejat, dar si in cadrul real prin organizarea unor activitati care sa-i provoace pe tineri si sa-i motiveze in vederea dobandirii deprinderilor antreprenoriale. Pe parcursul proiectului tinerii pot sa isi descopere potentialul personal privind posibilitatea initierii unei afaceri, sa isi dezvolte abilitatile practice si cunostintele teoretice necesare pentru initierea unei afaceri; sa isi dezvolte abilitatile de lucru in echipa, de comunicare si de organizare.
Proiectul are un obiectiv general multianual si unul anual. Activitatile de proiect se vor desfasura identic in fiecare an, partenere fiind cate 5 institutii de invatamant preuniversitar.
Obiectivul general (multianual): Facilitarea accesului la piata muncii pentru 3000 de elevi din 15 unitati de invatamant preuniversitare iesene, in 36 luni.
Obiectivul general: Facilitarea accesului la piata muncii pentru 1000 de elevi din 5 licee iesene, in 12 luni.
Obiectivele specifice sunt informarea beneficiarilor cu privire la piata muncii din Iasi si modalitati de accesare si dezvoltarea competentelor antreprenoriale si promovarea culturii antreprenoriale in randul elevilor participanti.
Principalele activitati de proiect sunt selectia beneficiarilor si Scoala de business “Descopera cum poti sa cresti o idee de la A la Z”.
Evenimentul se va desfasura in perioada: 21-22 octombrie, 28-29 octombrie,4-5 noiembrie, in Iasi. Tinerii participanti la proiectul „Tinerii de azi, liderii de maine” vor invata intr-o maniera simpla, interactiva cum sa treci de la o idee la o afacere, si vor avea ocazia sa isi dezvolte abilitatile de munca in echipa si de relationare cu ceilalti. Cu aceasta ocazie vor fi abordate teme de interes despre voluntariat, metode de educatie non-formala, planul de afacere, posibile afaceri, ateliere demonstrative, intalniri cu antreprenorii si intalnire cu reprezentantii autoritatilor locale.
Rolul Scolii de Business este de a pregati 5 echipe formate din 5 elevi si un cadru didactic, care ulterior vor sustine cel putin 5 sesiuni in care vor impartasi experienta lor elevilor, colegilor de liceu;
Sesiuni de informare – (septembrie – 20 decembrie 2016)
Temele abordate vor fi: “Pasi in cautarea unui loc de munca”; “Cum te prezinti la un interviu de angajare?”; ·Intalniri cu angajatorii – Targ de joburi (20 septembrie 2016 – 20 decembrie 2016)
Beneficiarii de proiect vor fi informati despre targurile de joburi organizate si vor fi invitati sa participle la acestea, unde vor avea posibilitatea sa se intalneasca cu angajatorii si sa afle conditiile de angajare;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 84