Ipoteza soc! Patrimoniul RomaniaFilm de la Iasi, pregatit de primarul Chirica pentru „una grande famiglia”

0
63

Fostul patrimoniu al RomaniaFilm, preluat anul trecut de catre municipalitatea ieseana, continua sa suscite pasiuni si replici pe masura. Declaratii incredibile nu intarzie sa apara din partea fostilor gestionari ai acestui patrimoniu care nu a suportat nicio evaluare după preluare.

Astept si eu sa vad ce o sa faca cu patrimoniul asta, pentru ca, pana una alta, dovedesc ca nu sunt capabili sa faca nimic, nici macar sa programeze filme. Eu le-am spus sa faca din Cinema Victora un Centru cinematografic al Moldovei, dar ei vor sa faca o tampenie, ca atat il duce capu pe primarul asta. Dincolo, la Ateneu, aia isi bat joc de bugetul public. Daca intra cineva intr-un control acolo, da cu Apreutesei (n.r. Andrei Apreutesei, directorul Ateneului Iasi) de pamant de nu se vede. Ala e folosit de Chirica pentru multe treburi si, probabil, sunt si niscai neamuri”, a spus Constantin Hurjui, fost director al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor Romania Film (RADEF) Iasi.

„Sefii Primariei vor sa ia cu japca niste bunuri si sa le dea la smecherii lor”

In ce priveste birourile, depozitul si un teren de 5000 mp din Pacurari, ale Regiei de Film, despre care Andrei Apreutesei sustinea ca „se pare ca domnul Hurjui si-a facut un „domeniu propriu”, Hurjui sustine ca acestea ar fi facut obiectul unei invarteli intre familia Asimionesei si fostul director RADEF Romania, Cristian Iurascu, iar ulterior intre familia patronului de presa si administratia in gestiunea careia se afla acum aceasta miza imobiliara. 

Prin lege s-a stabilit ca primaria ia cinematografele si le pastreaza functiunea, iar in rest nu iau alte spatii pe care se i le dea lui Asimionesei ca sa faca afaceri imobiliare. Dupa modelul Cinematografului Tineretului, spatiul din Pacurari se dorea sa fie inchiriat tot de Claudiu Asimionesei, cu alta firma paravan, numai ca a zburat directorul (n.r. Iurascu) prea repede si nu au mai putut sa faca afacerea. A venit Asimionesei cu unu de la o firma, posibil tot de la Enviro Consulting, si si-a manifestat intentia de a prelua activele RomaniaFilm din Pacurari. In plus, l-a trimis pe fostul director de la Tehnoton, omul de casa al lui Asimionesei, care a comandat o schita cadastrala pentru tot ce este acolo, dar nu s-a mai finalizat nimic, din varii motive….Cei din primarie sunt mari procesomani. Vor sa ia cu japca niste bunuri de patrimoniu si sa le dea la smecherii lor”, a conchis Constantin Hurjui.

Radu SEICARU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 2 = 2