ISJ Iasi premiază olimpicii și profesorii lor, in cadrul ediției a VIII-a a Galei Excelenței în Educație

0
70

Peste 500 de olimpici ieșeni şi profesorii acestora vor fi premiaţi vineri, începând cu ora 12.00 în cadrul Galei Excelenţei în Educaţie, cel mai important eveniment organizat anual de Inspectoratul Școlar Județean Iași, instituție care şi-a asumat misiunea de  promovare  a elitelor intelectuale, a calităţii şi a excelenţei în educaţie. Gala este momentul privilegiat al recunoaşterii meritelor, al sensibilizării comunităţii faţă de reușitele tinerilor ieșeni.

Astfel, premiile oferite constau în bani, cărți, telefoane mobile, medalii și revista Excelsior – revista olimpicilor ieșeni. De altfel, la fiecare ediție a Galei este lansat un număr al revistei Excelsior, publicație care înregistrează exhaustiv performanțele elevilor la concursuri și olimpiade, constituindu-se într-o cronică a reușitelor școlii ieșene, pe care s-au grefat însă și alte abordări, precum articole și studii, cercetări în zona excelenței, dar și mărturisiri, gânduri, pagini de jurnal și portrete ale olimpicilor, interviuri sau reflecții asumate de profesori și de mentori.

Ne dorim să fie un eveniment pe măsura valorii lor, a elevilor cu performanțe înalte, dar și a mentorilor acestora, profesori de vocație, ne dorim să arătăm comunității noastre că avem elevi pasionați și profesori dedicați care aduc la Iași, an de an, rezultate spectaculoase la olimpiadele naționale și internaționale. Efortul și rezultatele lor trebuie să fie cunoscute și apreciate, motiv pentru care le dedicăm anual această gală a excelenței. Doresc să menționez că premiile sunt oferite de către Inspectoratul Școlar cu susținerea Primăriei Municipiului Iași și a Consiliului Județean Iași. Contribuția lor la eveniment este semnificativă la fiecare ediție, motiv pentru care aș dori să le mulțumesc public pentru susținerea pe care o arată învățământului ieșean și cu această ocazie, dar și în alte numeroase contexte.” a declarat Genoveva Farcas, inspector școlar general.

Evenimentul are loc în Atrium Palas, într-un spațiu deschis și elegant, un spațiu al comunității în care vor răsuna fără îndoială aplauzele tuturor invitaților.

Vor contribui la atmosfera de sărbătoare orchestra simfonică a Colegiului Național de Artă “Octav Băncilă”, precum și Ansamblul de percuţie Juvenartis al aceluiași colegiu.

Cu această ocazie va fi vernisată expoziția Lumea tentației artistice – mimesis și catharsis, expoziție unde pot fi admirate lucrări ale elevilor.

Momentul culminant al Galei va fi fără îndoială cel al decernării titlului Elevul anului. Această distincție va fi acordată elevului care s-a remarcat în cursul anilor școlari încheiați prin cel mai bogat palmares de premii și distincții obținute cu precădere la nivel internațional.

La edițiile anterioare această distincție a fost obținută de elevi de la mai multe colegii ieșene:

2012 – Călin David Cristian, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, profesor Mariea Gânju (performanțe la chimie, științe)

2013 – Theodor Ivan, Colegiul Național Iași, profesor Dorin Fiscutean (geografie)

2014 – Florin Mantale, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, profesor Claudia Alexa (arte)

2015 – Tudor Cristian Cozma, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Paula Gavrilescu (chimie, științe)

2016 – Ovidiu Avădanei, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, profesor Cătălin Budeanu (matematică)

2017 – Mălina Irina Strugaru, Colegiul Național Iași, profesori Andu Emilian Oatu, Ioana Bohotineanu, Cornelia Fiscutean, Geanina Grigoraș (științe)

2018 – Andrei Sandu, Colegiul Național Iași, profesor Andu Emilian Oatu (fizică, științe).

La cele 7 ediții organizate până în prezent, alături de partenerii săi deja tradiționali, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, universitățile ieșene, instituții de cultură, muzee și  edituri de prestigiu, Inspectoratul Școlar Județean Iași a premiat peste 4.000 de elevi și profesori cu performanță înaltă la olimpiade și concursuri internaționale și naționale pe discipline științifice, tehnice, artistice sau sportive.

Aida POPA

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 6 = 3