Iulian Dascalu investeste 220 de milioane de euro pentru a construi cea mai înaltă cladire din România. (foto)

0
65

Grupul de companii Iulius Grup, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, va investi 220 de milioane de euro într-un ansamblu multifuncţional, cu spaţii de birouri, inclusiv cea mai înaltă clădire din România, de retail şi petrecere a timpului liber.

Creat după conceptul «lifestyle center», Openville Timişoara va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Investiţia reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării, fiind al doilea proiect de tip mixt din portofoliul companiei, după ansamblul urbanistic Palas Iaşi“, arată grupul, într-un comunicat.

Proiectul dezvoltat de Iulius Management Center va avea o suprafaţă totală construită de 594.000 metri pătraţi, iar Iulius Mall Timişoara va face parte din acesta.

Cea mai mare pondere o va avea componenta de birouri. În total, vor fi construite şapte imobile de birouri clasa A, cu o suprafaţă totală de peste 131.000 mp închiriabili, printre care şi cea mai înaltă clădire din România.

Acestea vor forma polul de business al regiunii, destinat companiilor multinaţionale cu planuri de expansiune, unde vor lucra aproximativ 13.500 de persoane. Una dintre principalele atracţii ale Openville va fi parcul, cel mai mare din vestul ţării, desfăşurat pe o suprafaţă de peste 55.000 mp, o adevărată oază de relaxare în aer liber, cu locuri de joacă pentru copii, carusel, patinoar, fântâni arteziene, piaţete pentru evenimente, peste 1.000 de arbori şi 20.000 de arbuşti”, potrivit comunicatului.

În ceea ce priveşte componenta de retail, Iulius menţionează că vor exista peste 100 de magazine, restaurante şi cafenele.

Complexul va include şi un multiplex cu 15 săli de cinema, precum şi o zonă de fresh market, cu fast food-uri şi brutării, carmangerii şi locaţii cu produse alimentare naturale.

Openville va include şi patru săli pentru evenimente speciale, cu o capacitate totală de 2.500 de persoane, care vor găzdui congrese, seminarii, conferinţe de business, întâlniri corporate şi petreceri private.

Clienţii vor beneficia în total de 3.750 de locuri de parcare, subterane şi supraterane.

Lucrările de construcţie vor începe în această toamnă, iar până la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spaţii office. Prima fază de dezvoltare va fi finalizată în ultimul trimestru din 2017 şi va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail şi parcul. A doua etapă va presupune dezvoltarea de spaţii office până la suprafaţa de 131.000 mp, în funcţie de cerinţele pieţei.

Primul concept al proiectului a fost creat de compania Jerde din SUA, una dintre cele mai mari case de arhitectură şi planificare urbană la nivel mondial. Arhitectul Radu Mihăilescu a adaptat conceptul la condiţiile actuale de piaţă şi l-a integrat la linia urbanistică a oraşului.

Grupul de companii Iulius deţine patru mall-uri sub brandul Iulius (la Iaşi, Timişoara, Cluj-Napoca şi Suceava) şi ansamblul urbanistic multifuncţional Palas Iaşi. Pe segmentul office, compania a dezvoltat la nivel naţional peste 58.000 mp de birouri clasa A, iar alţi 15.000 mp se află în construcţie.opencilleopenvilleopenville3Open-Ville-Mall-Timisoara-Iulius1

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here