Jaf ca in estul salbatic la Popricani. Pamantul Primariei, negociat pentru o afacere imobiliara a primarului

0
79

Comuna Popricani sta in aceste zile pe un butoi cu pulbere. O hotarare de Consiliu Local a rasculat din nou comunitatea de la marginea Iasului. Potrivit documentului in cauza, primarul Valeriu Parlog si secretara primariei, Tescu Elena, doresc sa treaca prin consiliul local o hotarare prin care sa instraineze peste 28 de hectare (280.305 m.p) de teren unei firme fantoma condusa din spate de catre Petru Vieru “S.C RASSAVIA STEEL S.R.L”. Chiar daca in acte apare fica sau fiul lui Vieru, toate negocierile au fost purtate in primarie de catre Petru Vieru (fost patron Nena), Valeriu Parlog si Tescu Elena.

Terenul valoreaza multe milioane de euro, deoarece este situat in vecinatatea municipiului Iasi, mai exact in satele Carlig, Vanatori si Vulturi, iar beneficiarul doreste sa construiasca imobile din care partea primariei sa fie de doar 3% din suprafata util construita, iar beneficiarul avand prin contract 97% parte. Practic, primaria Popricani nu va avea mai nimic de castigat, probabil Valeriu Parlog si Tescu Elena au negociat pamantul comunei Popricani pentru propriul buzunar si nu in interesul comunitatii. Valoarea reala a acestor hectare de teren este de ordinul multor milioane de euro, potentialul terenului este unul imens, insa acestia sunt pregatiti sa calce in picioare vointa oamenilor si viitorul acestei comune. Se preconizeaza cel mai mare jaf facut vreodata in aceasta comuna. Probabil s-au hotarat sa dea acum lovitura decisiva cu putin timp inainte de a li se termina mandatele.  Pare ca totul a fost premedidat de acesti trei indivizi din primaria Popricani, facand liniste si bazandu-se pe lipsa de interes a omenilor din comuna, crezand ca aceasta tranzactie va trece neobservata. Valeriu Parlog si Tecu Elena probabil s-au hotarat sa distruga definitiv comuna Popricani si viitorul oamenilor care traiesc in aceasta comuna”, a declarat Cristian Savu.

O familie pusa pe devalizarea comunei

In vara anului trecut, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi l-au trimis  in judecata pe Valeriu Parlog, primarul comunei Popricani pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Alaturi de primar au mai fost trimisi in judecata pentru complicitate sotia sa Elena dar si fiul lor Paul. In calitate de primar al comunei Popricani, Valeriu Parlog a semnat documentele prin care firma sotiei sale, Euro-Elmar SRL, a arendat 70 de hectare de teren aflate in proprietatea primariei. Elena Parlog a arendat terenul primariei incepând cu anul 2013, dupa ce sotul a devenit primar. A incheiat ulterior contracte de arenda si in anii 2014 si 2015. Astfel, in anul 2013 a fost incheiat contractul de arenda nr.674, iar în 2014 s-a incheiat contractul de arendă nr.296, ambele numere de înregistrare fiind emise de Primaria Popricani.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 40