Karpov, sechestrat de o mana de ageamii din politica ieseana. Marele campion va fi folosit pe post de cobai electoral

0
59

Din dispozitia deputatului PSD, Sorin Iacoban, presedinte al Federatiei Romane de Sah, prezenta la Iasi a marelui campion mondial la sah, Anatoli Karpov, va fi tinuta cat mai departe de ochii presei, si chiar de cei ai sahistilor ieseni. Asa se face ca prima editie a Galei Sahului Iesean nu va mai avea loc, aceasta fiind transformata intr-o cina exclusivista ce va avea loc in aceasta seara la Palas, la care vor participa in jur de 140 de persoane din sfera politica si administrativa. Paradoxal, marii absenti vor fi chiar sahistii ieseni, pentru care prezenta idolului lor la Iasi va fi cenzurata, exceptie facand simultanul de sah ce va avea loc in Atriumul din Palas Mall în cursul diminetii de maine.
Potrivit programului stabilit in cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, marele maestru internaţional de şah Anatoli Karpov ar fi trebuit sa tina o serie de prelegeri pe teme de educaţie, sa participe la inaugurarea unei şcoli de şah, la Şcoala 22 „Bogdan Petriceicu Haşdeu” şi sa deschida un turneu de şah. Totodată, astazi, 24 mai, ar fi trebuit sa participe la Simpozionul internaţional „Şahul în şcoală”, iar in aceasta seara la prima ediţie a Galei Şahului Ieşean. Potrivit noului program, Karpov va participa, alaturi de primarul interimar, Mihai Chirica, la ora 15.00 la o conferinta de presa in Sala Mare a Primariei Iasi, ce va fi precedata de simpozionul de la Universitatea Al. I. Cuza, ce va avea loc al ora 17.00, iar apoi de cina de la Palas, ce va incepe la orele 19.00.
Astazi avem deosebita onoare de a-l avea la Iasi pe campionul mondial Anatoli Karpov omul care a scris file din istoria sahului mondial! Fac invitatia catre toti iubitorii sahului, si nu numai, sa fie prezenti astazi la Simpozionul “Educatie prin sah” ce va avea loc in aula Univesitatii Tehnice “Gheorghe Asachi””, este apelul agramat al lui Sorin Iacoban, postat pe pagina sa facebook. Cat despre prima editie a Galei Sahului Iesean, eveniment definitoriu pentru sahul local, niciun cuvant.
Născut pe 23 mai 1951 la Zlatoust, în regiunea Munţilor Urali, Anatoli Karpov a învăţat să joace şah la vârsta de 4 ani, iar la 12 ani era acceptat la renumita şcoală a lui Mihail Botvinnik. Anatoli Karpov e cel mai mare jucător de turnee din toate timpurile, adunând până în prezent 161 de victorii în competiţiile la care a participat, jucând un total de 3.163 de partide, din care a câştigat 1.118, a remizat de 1.480 de ori şi a pierdut 287. În semn de apreciere, asteroidul 90414 a fost botezat cu numele său. Din 2005, Karpov este membru al Camerei Publice a Rusiei, o instituţie cu atribuţii în monitorizarea legislativului rus. „Regele şahului”, cum a fost supranumit, a fost campion mondial între anii 1975-1985 şi 1993-1999.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here